Prinssille morsian – Carl Philipin häät pähkinänkuoressa

Ruotsin tällä hetkellä viimeinen naimaikäinen kuninkaallinen prinssi Carl Philip sanoo lauantaina tahdon tuhansien silmäparien alla. Mihin aikaan prinssi ja Sofia Hellqvist vihitään ja millaisissa puitteissa? Onko hääpuvusta tihkunut tietoja? Päivitä häätietosi pikakoosteesta.

Ulkomaat
Sofia Hellqvist ja prinssi Carl Philip .
Sofia Hellqvist ja prinssi Carl Philip Tukholmassa elokuussa 2013.Jonas Ekstromer

Missä ja milloin?

Hääpari vihitään lauantaina Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa kello 17.30. Lähetys TV1:ssä alkaa 17.05, jolloin seurataan vieraiden saapumista kirkkoon.

Vihkiminen kestää noin 45 minuuttia, ja sen jälkeen morsiuspari ajaa hevosvaunuilla kaupungin halki. Kun kansalaiset on tervehditty, hääpari siirtyy kuninkaanlinnaan juhlimaan.

Hääkakku leikataan noin puoli yhdeltätoista illalla.

Kuka Sofia Hellqvist?

Carl Philipin sydämenvalittu Sofia Hellqvist ei ole ollut hoville helpoin pala nieltäväksi. Hellqvist on tullut tunnetuksi glamour-mallina ja Paratiisihotelli-nimisestä televisiosarjasta. Hän on myös viettänyt vuoden joogaohjaajana New Yorkissa.

Hellqvist ilmestyi prinssin vierelle vuonna 2010. 30-vuotias tuleva prinsessa on syntynyt Tanskassa ja kasvanut Taalainmaalla.

Millainen sormus, entä vaatteet?

Huhujen mukaan Carl Philip on osallistunut vihkisormuksen suunnitteluun. Hääpuku on säilynyt valtionsalaisuutena.

Kuka lavalla, ketä vieraina?

Ruotsalaismedioiden mukaan häissä esiintyy useita ruotsalaisartisteja, kuten Sofia Hellqvistin suosikki popduo Icona Pop ja DJ:nä mainetta niittänyt Avicii, jota prinssin itse kerrotaan pyytäneen häihin esiintymään.

Häävalssin esittää Elvis-imitaattorina tunnettu Per Bredhammar.

Kutsulistasta (siirryt toiseen palveluun) löytyy myös kaksi suomalaista: Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinanen ja hänen vaimonsa Irmeli Viinanen.

Kuinka osallistua?

Tukholman kadunvarsille odotetaan häähuumaista ihmisjoukkoa. Jos et satu olemaan paikalla, voit osallistua tv-lähetykseen twiittaamalla tunnisteilla #prinssihäät tai #kungligtbröllop2015.