Ilmakitarakisan isästä Jukka Takalosta vuoden positiivisin oululainen

Muun muassa ilmakitaransoiton MM-kisojen perustajana tunnettu muusikko Jukka Takalo sai positiivisuudestaan palkinnon lauantaina Oulun Päivillä.

Oulu
Jukka Takalo haukiputaalaisessa baarissa
Marko Siekkinen / Yle

Muusikko Jukka Takalo palkittiin vuoden positiivisimmaksi oululaiseksi lauantaina Oulun Päivien avajaisten yhteydessä. Palkintoperusteissa muun muassa Aknestik-yhtyeen laulajana, ilmakitaransoiton MM-kisojen isänä ja Maakinen Martinniemi -festivaalin perustajana tunnetun Takalon sanotaan levittäneen ansiokkaasti oululaista kulttuuria maailmalle.

Takalo ei päässyt itse lauantaina paikalle vastaanottamaan palkintoa, sillä hän osallistui Kiiminkijokimelontaan, missä soudettiin vapaan Kiiminkijoen puolesta.

– Jukka on ehkä tunnetuin oululainen ja hän tuo todella paljon Oulua esiin omalla osaamisellaan ja kannanotollaan. Hän on tekemässä parempaa huomista, kertoo palkinnon Takalon puolesta vastaanottanut lastenyhtye Soivan Siilin Kyösti Salmijärvi.

Jukka Takalo toi Soivan Siilin mukana viestinsä palkintoseremoniaan.

– Hän on erityisen iloinen siitä, että juuri hänet valittiin positiivisimmaksi oululaiseksi, vaikka monet hänen laulunsa ja kannottonsa kertovat aika vaikeista asioista, Salmijärvi sanoi.

Vuoden positiivisimmaksi oululaiseksi valitaan sellainen henkilö tai yhteisö, joka on tuonut oululaisuudelle hyvää mainetta ja kaupunkilaisten elämään positiivista valoa.

Palkinnon myönsivät Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamari ja Positiivarit.

Samalla myönnettiin myös Arjen sankari -kunniamaininta. Sen sai tänä vuonna seniorinaisten liikuntaryhmä Pohjan Akat. Ryhmä kiertää muun muassa vanhusten palvelutaloissa levittämässä liikunnan ilosanomaa.