Hyppää sisältöön

Kesäteatteriaktiivi: Päätöstä lähteä näyttämölle ei ole tarvinnut katua

Sakari Soikkeli esittää tänä kesänä Kontiolahden Kanavateatterin Tukkijoella -näytelmässä Rättäriä. Soikkelin tie näyttämölle on käynyt kansalaisopiston kautta. Mies myöntää, että harrastus vie aikaa, mutta se on myös vaivan arvoista.

Sakari Soikkeli Rattarin roolissa Kanavateatterin Tukkijoella-näytelmässä. Kuva: Jenna-Maaria Kuronen

– Muutama vuosi on jo vierähtänyt tämän harrastuksen parissa. Tänä kesänä olen Rättäri, uskovaissaarnaaja. Tavallaan tässä näytelmässä se kylän pahis.

– Alun pitäen harrastus alkoi kansalaisopiston ryhmistä. Siellä oli sitten tuttuja jotka olivat kesäteatteritoiminnassa mukana. He saivat houkuteltua tähän mukaan. Siitä se lähti.

– Päätöstä ei ole tarvinnut katua, päinvastoin. Tämä on mukava, sosiaalinen harrastus. Varsinkin kun olen tällainen tyypillinen suomalainen mies, joka pikkuisen vetäytyy kuoreensa. Mieluummin introvertti kuin ekstrovertti, tämä on kyllä hyvä vastapaino normaalille minälle.

Varsinkin kun olen tällainen tyypillinen suomalainen mies, joka pikkuisen vetäytyy kuoreensa.

Sakari Soikkeli

– Eikä se oikeastaan tunnu siltä, että tähän menee liikaa aikaa. Kun on kerran antautunut asialle, niin silloin on mentävä. Ei siinä enää ole aihetta ruveta epäröimään ja jahkailemaan asian kanssa, täysillä vaan ja loppuun asti.

"Eiköhän se mene vanhasta muistista"

Sakari Soikkeli pitää siitä, että Kanavateatterin ryhmässä on eri-ikäisiä ihmisiä ja heitä on monelta eri alalta.

– Kyllähän se rikastaa tätä omaakin elämää että täällä on väkeä elämän eri aloilta. Hirmuisen paljonhan meillä ei ole yhteisiä asioita näiden harjoitusten ulkopuolelta.

Tässä vaiheessa jännittää tavallista enemmän.

Sakari Soikkeli

Itse näytelmä on Soikkelille uudenlainen, aiemmin hän on esiintynyt enemmän puhenäytelmissä. Tukkijoella liikutaan ja lauletaan enemmän. Se tuo oman jännityksensä harjoitteluun.

– Näytelmän suhteen toivon, että kaikki palaset saisi loksahtamaan paikalleen. Meillä ei ole vielä ollut yhtään läpimenoa, joten hiukan jännittää. Kesätettarissa kun ollaan, niin lisäksi sitä odottaa minkälaisia kelejä meille on varattu tänä kesänä.

– Tässä vaiheessa jännittää tavallista enemmän. Tämä on erilainen näytelmä kuin mitä aikaisemmin on tehty, tässä on laulua ja liikuntaa normaalia enemmän.

– Eiköhän se sitten ensi-illassa mene vanhasta muistista, Soikkeli hymyilee.