Poliisin tarkka-ampuja ampui Dallasin hyökkäyksestä epäillyn

Poliisi on vahvistanut, että panssariajoneuvossa paennut epäilty on kuollut. Tilanne alkoi, kun Dallasin poliisilaitosta tulitettiin panssaroidusta pakettiautosta. Poliisin mukaan hyökkääjä toimi yksin.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa poliisin tarkka-ampuja on ampunut Dallasin poliisiasemalle tehdyn hyökkäyksen epäiltyä. Poliisi vahvisti epäillyn kuolleen päästyään tutkimaan hänen autonsa.

Poliisilaitokselle tehdyn hyökkäyksen jälkeen poliisi ajoi epäillyn ajamaa panssaroitua pakettiautoa takaa Dallasin esikaupunkiin Hutchinsiin, jossa käytiin toinen laukaustenvaihto. Poliisi yritti myös neuvotella epäillyn kanssa.

Kuvassa näkyy Dallasin poliisiaseman rikki ammuttu ikkuna. Kuva on otettu 13. kesäkuuta.
Kuvassa näkyy Dallasin poliisiaseman rikki ammuttu ikkuna. Kuva on otettu 13. kesäkuuta.Dallasin poliisi / AFP / Lehtikuva

Poliiisi uskoo miehen toimineen yksin huolimatta varhaisista silminnäkijätiedoista, että muitakin olisi osallistunut poliisilaitokselle tehtyyn hyökkäykseen. Poliisin mukaan hyökkäyksen ei nyt epäillä liittyvän terrorismiin.

– Olemme aivan alusta alkaen koordinoineet toimintaamme FBI:n kanssa saadaksemme heti tiedon, jos tässä on terrorismiyhteys, poliisiipäällikkö David Brown sanoi toimittajille.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mitään tietoa terrorismiyhteydestä tämän henkilön osalta.

Tilanne Dallasissa Texasissa alkoi lauantaiaamuna paikallista aikaa, kun panssaroidusta pakettiautosta avattiin tuli kohti poliisilaitosta. Pakettiauto törmäsi tahallaan poliisiaseman edustalle olleisiin poliisiautoihin. Yksikään poliisi ei haavoittunut hyökkäyksessä.

Kun poliisi vastasi tuleen, auto ajoi paikalta ja kymmenet poliisiautot lähtivät takaa-ajoon. Pakettiauto pysähtyi pikaruokapaikan parkkipaikalle kymmenen kilometrin päässä Hutchinsissa, jossa käytiin toinen laukaustenvaihto.

Mies vaati lapsensa huoltajuutta

Poliisi sai yhteyden yhteen pakettiautossa olevaan epäiltyyn. Poliisipäällikkö David Brownin mukaan mies sanoi poliisin väittäneen häntä terroristiksi ja syytti poliisia lapsensa huoltajuuden menettämisestä.

Poliisi kertoo miehen nimen nousseen aiemmin esiin kolmen kotiväkivaltatapauksen yhteydessä.

Poliisipäällikön mukaan mies uhkasi räjäyttää autossaan olevat räjähteet ja keskeytti neuvottelut. Poliisin tarkka-ampuja ampui miestä pakettiauton tuulilasin läpi. Räjähdeuhkan takia poliisin pomminpurkuryhmä ohjasi robotin tarkastamaan tilannetta autossa.

Poliisi kertoo myös löytäneensä poliisilaitoksen luota kaksi räjähdettä. Toinen poliisin löytämä laukku räjähti, kun sitä yritettiin siirtää robotin avulla.

– Uskon meidän olleen siunattuja, kun poliisimme selvisivät tästä koettelemuksesta, poliisipäällikkö Brown sanoi.

– Partioautoissa, joissa virkailijoitamme istui, on luodinreikiä. Luodinreikiä on eteisaulassa, jossa henkilöstöämme istui. Päämajan etuosassa on luodinreikiä. Museokappaleena oleva poliisihelikopteri on aivan hajalle ammuttu. Toisessa kerroksessa on luodinreikiä. Informaatiodeskissä on luodinreikiä kauttaaltaan, Brown kuvaili hyökkäyksen jättämiä jälkiä.

Lähteet: AFP, AP