1. yle.fi
  2. Uutiset

Kultarannan vieraille on katettu suomalainen herkkupöytä

Kutsuvieraat nauttivat noutopöydästä muiden muassa korvasieni-kananpoikaterriiniä. Ammattiyhdistysliike jäi neuvottelukiireiden takia pääosin pois Kultaranta-keskusteluista.

Kotimaan uutiset
Illan päätteeksi kutsuvieraat seurustelivat medialta rauhassa.
Illan päätteeksi kutsuvieraat seurustelivat medialta rauhassa.Elina Hiltunen / Yle

Presidentin avauspuheen jälkeen kutsuvieraat siirtyivät kestitelttaan. Tarjolla on ruokajuomien lisäksi kotimaisista raaka-aineista valmistettua pikkupurtavaa: muiden muassa graavisiikaa, kuhmolaisia pieniä järvikaloja, pipppuripaahdettua poronpaistia ja sienisalaattia sekä korvasieni-kananpoikaterriiniä ja porkkana-parsakaaliterriiniä. Jälkiruoaksi on valittu leipäjuustoa ja lakkakastiketta.

Vieraita viihdyttää parituntisessa cocktail-tilaisuudessa Laivaston vaskikvintetti – soittolistalla on ainakin amerikkalaisen Stevie Wonderin Sir Duke -klassikkokappale.

Kultaranta-keskustelut jatkuvat huomenna aluksi yleisillä istunnoilla ja iltapäivällä suljetuissa ryhmissä. Mukana on esimerkiksi yliopistotutkijoita, kansanedustajia, yrittäjiä, suurlähettiläitä, mediajohtajia.

Ammattiyhdistysliike ei ehtinyt laajalla rintamalla mukaan sunnuntaina alkaneiden työllisyys- ja kasvusopimusneuvottelujen takia, presidentti Sauli Niinistö kertoi aiemmin tänään.

Lue seuraavaksi