Yöttömän yön auringon alla Sodankylässä rikottiin elokuvajuhlien katsojaennätys

Sunnuntaina päättyneillä Sodankylän elokuvajuhlilla yllettiin tänä vuonna kirkkaasti uuteen kävijäennätykseen. Festivaalia vietettiin nyt 30. kertaa ja samalla tapahtuman pitkäaikaista taiteellista johtajaa, edesmennyttä Peter von Baghia muistaen.

Kotimaa
Mike Leigh
Mike Leigh on yksi Sodankylän filmifestivaalien päävieraista.Lehdistökuva / Thin Man Films

Sodankylän elokuvajuhlilla rikottiin jälleen kävijäennätyksiä.

Tapahtuman järjestäjien arvion mukaan yli 30 000 katsojaa lunasti elokuvalippuja viisipäiväisen festivaalin aikana. Katsojamäärä kasvoi näin ollen noin 15% viime vuoteen verrattuna.

Kasvua selittää osaltaan myös ensimmäistä kertaa elokuvakatsomona palvellut uusi teltta, jonka yleisökapasiteetti on edellistä isoa telttaa selvästi suurempi.

Elokuvia esitettiin keskiviikosta sunnuntaihin yötä päivää neljässä eri näytöspaikassa. Katsojamagneetteja olivat mm. Peter von Baghin elämälle ja teoille omistettu matinea sekä karaoke- ja mykkäelokuvanäytökset.

Elokuvajuhlilla myytiin täyteen kaikkiaan kolmisenkymmentä näytöstä.

Vilkasta oli paitsi varsinaisissa näytöksissä, myös Sodankylän kylämaisemassa muutenkin, kun juhlavuoden elokuvajuhlia vietettiin enimmäkseen auringonpaisteessa ja pitkälti sateettomassa säässä.

YLE Teema välitti Sodankylän festivaalitunnelmia myös kotisohville. Teema televisioi suorana muun muassa lauantaisen aamukeskustelun, jota luotsasi festivaalin päävieras, brittiohjaaja Mike Leigh. Tallenteita Sodankylän elokuvajuhlilta voi yhä katsella YLE Areenasta.