1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jäänmurtajat

CLT-koetalo siirtyy Ajokseen Sampon palvelutilaksi

Puuelementtien testausta varten rakennetulle koetalolle löytyi käyttöä Ajoksen satamassa, jossa matkailujäänmurtajan asiakkaille on kaivattu lämmintä sisäänkirjautumis- ja odotustilaa.

jäänmurtajat
CLT-koetalo Kemin Digipoliksessa
Laura Valta / Yle

Kemin Digipolikseen rakennettu CLT-koetalo siirretään kesän aikana Ajoksen Satamaan jäänmurtaja Sampon asiakaspalvelutilaksi.

Digipolis on etsinyt koetalolle käyttöä ja Kemin Matkailu puolestaan tarvitsi lämmintä tilaa risteilyasiakkaille, joten sopimus hyödyttää molempia osapuolia.

Kemin matkailun tiedottaja Titta Vuorinen kertoo, että matkailujäänmurtaja tekee ensi kaudella aiempaa enemmän lähtöjä ja risteilyjen välinen aika lyhenee vain tuntiin, minkä vuoksi asiakkaiden sisäänkirjautumiseen kaivattiin erillistä tilaa.

Ajoksessa ei ole ollut lainkaan lämmintä odotuspaikkaa risteilyasiakkaille.

Satamassa selvitetään parhaillaan parasta sijoituspaikkaa koetalolle, minkä jälkeen tehdään pohjatyöt ja vedetään sähköt. Tarkoituksena on, että CLT-talo palvelisi risteilyasiakkaita useamman vuoden ajan.

CLT-talon omistuspohja sekä mittaus- ja tutkimustoiminta jatkuu entisellään. Kemin matkailu maksaa talon käytöstä ja siirrosta koituvat kulut.

Lue seuraavaksi