1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Festivaalikesän tulokas Sideways menestyi – tulevaisuus auki

Bingoa, pingistä ja puhetta. Sideways-festivaalin suosio perustui siihen, että tapahtuma ei ollut pelkkä musiikkifestivaali.

Kulttuuri
Sideways festivaali.
Yle

Ensimmäistä kertaa järjestetty Sideways-festivaali avasi kesän festivaalikauden Helsingin Teurastamolla viime perjantaina ja lauantaina 12.–13. kesäkuuta.

– Tapahtuman suosio perustui siihen, että festivaali ei ollut pelkkä musiikkifestivaali. Ei haluttu tehdä yhdelle rajatulle kohderyhmälle tapahtumaa, Sideways-festivaalin järjestäjä Johannes Kinnunen tiivistää.

Kinnunen puhkuu tyytyväisyyttä. Yleisöä oli kahtena päivänä noin 12 000 henkilöä. Tavoitteena oli houkutella 10 000 ihmistä alkukesän tapahtumaan.

Musiikin lisäksi Teurastamon alueelta löytyi puhetilaisuuksia, flipperihalli, pingistä ja bingoa.

Sideways ei kilpaile elokuussa järjestettävän Flow-festivaalin kanssa. Kinnunen ei näe festivaalien välillä vastakkainasettelua tai kilpailua. Tapahtumien järjestäjät ovat yhteistyössä keskenään. Myös muissa Suomen kaupungeissa on lähekkäin useita musiikkifestareita.

Järjestäjät joutuivat suunnittelemaan tarkasti ohjelmansa, koska Suomi on jo täynnä musiikkifestivaaleja. Ohjelmisto koostui musiikin eri genrien nousevista tähdistä.

– Haluttiin järjestää kesän alkuun, vaikka loppukesä olisi voinut olla sään puolesta varmempi, Kinnunen kertoo.

Sideways toivoo, että festivaali järjestettäisiin myös ensi vuonna samaan aikaan. Päätöstä asiasta ei vielä ole.

Flow ja Sideways eri sarjassa

Flow Festival kilpailee tiedottaja Susanna Hulkkosen mukaan pääasiassa ulkomaisten, eurooppalaisten festivaalien kanssa. Sideways ja Flow mahtuvat samaan kaupunkiin, koska festareiden profiilit ovat erilaiset.

– Flow'n kokoisia ei varmasti ihan joka viikonlopulle mahtuisi, mutta pienehköjä kaupunkitapahtumia voisi olla enemmänkin, Hulkkonen pohtii.

Vuodesta 2004 järjestetty tapahtuma on luonut kansainvälisestikin kehutun konseptin. Järjestäjät kehuvat ohjelman ja festaripalveluiden olevan erityisen hiottuja. Viime vuonna kävijöitä oli 57 500.

Flow Festival esittelee musiikkia laajasti vanhan koulun legendoista ajankohtaisiin ​​tulokkaisiin. Festivaali panostaa myös visuaaliseen taiteeseen.

Flow Festival järjestetään Suvilahden voimala-alueella lähellä Helsingin keskustaa.