Pankkikapinaan käynyt pikkukunta toteutti uhkauksensa: talletukset ulos

Osuuspankki sulki Rautavaaran paikalliskonttorinsa ja kunta vastaa siihen tyhjentämällä talletustilinsä pankista.

Kotimaa
Mielenilmaus pankkikonttorin edessä Rautavaaralla.
Timo Heikura / Yle

Rautavaaran kunta toteuttaa uhkauksensa ja siirtää varansa pois Osuuspankista, kertoo kunnanjohtaja Unto Murto. Taustalla on Osuuspankin paikalliskonttorin sulkeminen Rautavaaralla toukokuun lopussa.

Pankkiverkosto on harventunut muuallakin, mutta rautavaaralaiset eivät ole nielleet konttorin sulkemista purematta. Huhtikuussa lähes joka kolmas kuntalainen antoi nimensä lakkauttamista vastustavaan adressiin. Lisäksi rautavaaralaiset ahtautuivat joukolla pankkikonttoriin protestoimaan sen sulkemista.

Kunnan talletuksia on ollut Osuuspankissa 620 000 euroa. Tällä hetkellä tilillä on enää 400 000 euroa. Kunnanjohtaja Unto Murto arvioi, että talletustilin saldo saadaan nollille elokuun loppuun mennessä. Tilin saldoa syödään maksamalla kunnan laskuja Osuuspankin tililtä, ja sinne ei siirretä uusia tuloja.

Kunnan käyttövarat siirtyvät Nordeaan. Rautavaaran kunnan varoja on ollut Nordeassa jo vuosia.

Pankkikapinaan ryhtynyt Rautavaara ei voi kuitenkaan kokonaan jättää asioimista Osuuspankissa. Jos OP:sta saadaan halvin lainatarjous, siihen on hankintalain vuoksi tartuttava. Kunnalla on nytkin lainoja, jotka jäävät Osuuspankkiin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus