1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Rauli ”Badding” Somerjoki saa kaksimetrisen teräksisen muistomerkin Somerolle

Suomalaisen kevyen musiikin vaikuttaja, Rauli ”Badding” Somerjoki saa heinäkuussa muistomerkin Someron keskustaan. Teräksestä tehty muistomerkki muodostuu yli kaksimetrisestä Badding-siluetista, joka nojaa tyyliteltyyn linja-autopysäkkiin.

Kotimaan uutiset
Piirrosmallis 70-lukulaisesta nuoresta miehestä mikrofonin varressa
Badding-muistomerkki syntyy tämän mallin mukaisesti. Se ovat suunnitelleet kuvanveistäjä Seppo Manninen ja Puupää-palkittu sarjakuvataiteilija Heikki Paakkanen.Someron kulttuuri ry

Somerolaissyntyinen musiikkilegenda, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. , Rauli ”Badding” Somerjoki (30.8.1947–14.1.1987) saa vihdoin oman muistomerkin Someron keskustaan.

Badding-pysäkiksi nimetyn muistomerkin ovat suunnitelleet somerolaistaiteilijat, kuvanveistäjä Seppo Manninen ja Puupää-palkittu sarjakuvataiteilija Heikki Paakkanen.

Taideteos on yli kaksimetrinen sinkitystä teräksestä tehty Badding-siluetti.

1970-luvun hengessä kuvattu Badding nojaa tyyliteltyyn linja-autopysäkkiin.

Someron Kulttuuri ry:n tiedotteen mukaan muistomerkki sijoitetaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Kiiruun puistoon Someron päätien varrelle.

Muistomerkki paljastetaan 11. heinäkuuta

Muistomerkki paljastetaan lauantaina 11.heinäkuuta. Samaan aikaan vietetään Bussi Somerolle -tapahtumaa.

Silloin yleisöllä on mahdollisuus tutustua Baddingin tuotantoon niin musiikkiesitysten kuin keskustelutilaisuuksien kautta.

Somerjoen sisko Mailis Niemelä, elämäkertakirjailija Heikki Metsämäki ja ystävä Rafe Tanskanen tuovat esiin omia näkökulmiaan Baddingin henkilöhahmosta ja elämästä.

Päivän konserteissa esiintyvät muun muassa Agents solisteinaan Vesa Haaja ja Marko Haavisto, Markus Allan, Katri Somerjoen yhtye Cat Lee & Co sekä Erik Kraemer & Suonkulkijat.

Muistomerkkihankkeesta ja Bussi Somerolle -tapahtuman koordinoinnista vastaa Someron Kulttuuri ry. Patsasta ovat taloudellisesti tukeneet useat yritykset.

Lue seuraavaksi