Puolustusvoimain komentaja: Ukrainan kriisi tuskin hellittämässä

Presidentin Kultaranta-keskusteluihin osallistuva komentaja Jarmo Lindberg sanoo, että Yhdysvaltain suunnitelmat Baltiassa eivät ainakaan tuo ratkaisua lähemmäksi.

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg. Kuva: Elina Hiltunen / Yle

Kultaranta-keskustelujen toisen päivän aluksi kuultiin napakoita puheenvuoroja Venäjän ja lännen suhteista. Venäjän entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin esittäytyi Putinin hallinnon vastaväittäjänä.

– Ehkä hänellä oli joitain lievästi kriittisiä talouskommentteja, mutta muuten kommentit politiikasta eivät olleet niin kovin kriittisiä, puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg arvioi.

Lindberg ei näe tämänpäiväisen keskustelun ja viime päivien uutisten jälkeen, että Ukrainan tilanteeseen olisi tulossa u-käännöstä.

– Nyt täytyy tunnustaa sen kaltaiset tosiasiat, että Suomen lähiympäristö ja sotilaallinen toimi tulee tämänkaltaisena jatkumaan.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) puolestaan totesi, että Suomi on näinä päivinä maailmanpolitiikan näköalapaikalla. Presidentti Sauli Niinistö lähtee tiistaina Moskovaan presidentti Vladimir Putinin vieraaksi.

– On hyvin mielenkiintoista nähdä, että minne tilanne alkaa kääntyä, koska Ukrainan tilanne jonakin päivän lähtee suuntaan tai toiseen. Tai sitten se jäätyy konfliktiksi.

– Ainoa ratkaisu tähän konfliktiin on rauhanomainen ja väkivallan lopettaminen. Mielelläni puhun presidentin kanssa kun hän palaa sieltä, Soini laittoi viestin Niinistön matkaan.