1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Postimerkkikavaltaja iski: Espoon seurakuntayhtymältä katosi yli 100 000 euroa

Törkeästä kavalluksesta epäillään seurakuntayhtymän virastossa työskennellyttä henkilöä. Postimerkkejä ja kirjekuoria katosi neljän vuoden aikana kymmeniä tuhansia kappaleita.

Kotimaan uutiset

Espoon seurakuntayhtymältä epäillään vuosina 2006-2010 kavalletun yli 100 000 euron edestä postimerkkejä ja kirjekuoria.

Epäillyn kavalluksen jäljille päästiin ulkopuolisen ilmoituksen kautta. Espoon seurakuntayhtymä sai vuonna 2010 ilmiannon, jossa kerrottiin postitarvikkeiden välitysepäilyksestä. Seurakuntayhtymän sisäisessä tutkinassa havaittiin postikulujen nousseen radikaalisti, jolloin asiasta tehtiin rikosilmoitus poliisille.

Törkeästä kavalluksesta epäilty käsitteli työssään seurakuntayhtymän postitustilauksia ja pystyi näin tilaamaan postitarvikkeita seurakuntayhtymän laskuun.

Seurakuntayhtymästä kerrotaan postimerkkejä hävinneen noin 20 000 kappaletta, postimaksukuoria 80 000 kappaletta.

Epäillyn työsuhde purettiin asian tultua ilmi. Poliisin esitutkinta on nyt päättynyt ja asia etenemässä Espoon käräjäoikeuden käsittelyyn.

Törkeästä kavalluksesta on kyse, kun kavalluksen kohteena on erittäin arvokas omaisuus, suuri määrä varoja tai jos kavalluksella aiheutetaan uhrille tuntuvaa vahinkoa tai kavaltaja käyttää hyväksi vastuullista asemaansa. Muokattu klo 16.01 15.6.2015: Epäiltyä nimitettiin virheellisesti luottamushenkilöksi, oikeaksi nimikkeeksi korjattu työntekijä.