Kiintiö täyttyi jo helmikuussa – Oulun ammattikorkeakoulussa ei opintopsykologin palveluja

Ammattikorkeakoulun mielenterveyspalvelut ontuvat. Esimerkiksi opintopsykologille ei enää helmikuusta lähtien ole voinut tehdä ajanvarauksia, koska siihen varattu kiintiö on tullut jo täyteen.

terveys
Opiskelijoita ammattikoulun luentosalissa.
Yle

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijajärjestö OSAKO vaatii opiskelijoiden mielenterveyspalvelujen parantamista. Opiskelijakunta sanoo, etteivät palvelut Oulussa ole suositusten tasalla.

Opintopsykologin palveluihin on varattu yksi henkilötyövuosi, Jonkin verran on käytössä ollut myös psykologiharjoittelijan palveluita. Kun varsinainen opintopsykologi on äitiyslomalla, hänen tilalleen ei ole palkattu sijaista, kertoo opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Juha Heikkinen.

"Yksi opintopsykologi ei riitä"

– Tällä hetkellä 8500 opiskelijalla ei ole tarjolla opintopsykologia, ettei tässä ainakaan voida palvelua enää huonontaa.

Juha Heikkisen mukaan opiskelijat haluaisivat, että käytössä olisi ainakin kaksi opintopsykologia.

Opiskeluterveydenhuollossa lopetettiin sairaanhoito tammikuun alussa ja tällä perusteella myös lääkärien työpanosta on vähennetty. Opiskelija ohjataan sairaustapauksissa terveysasemien akuuttivastaanotolle.

Oulun kaupungin terveysasemia käyttää vuosittain noin 14 800 opiskelijaa, joista 7790 on toisen asteen opiskelijoita ja 7050 ammattikorkeakouluopiskelijoita.