Pirkanmaan sairaanhoitopiiri karsii henkilöstömenoja miljoonilla

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri pyrkii säästämään 6 miljoonaa euroa muun muassa vähentämällä sijaisia sekä päivystys- ja lisätyökorvauksia. Myös leikkaussalien käyttöä arvioidaan uudelleen.

Kotimaa
Kirurgi ompelee
Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri karsii henkilöstökuluja. Lähes kuusi miljoonaa euroa on tarkoitus säästää muun muassa vähentämällä sijaisia sekä päivystys- ja lisätyökorvauksia.

Palkkakulujen lisäksi menoja aiotaan nipistää esimerkiksi arvioimalla leikkaussalien käyttöä uudelleen, ja harkitsemalla aiempaa tarkemmin laboratorion ja kuvantamisen käyttöä.

Sairaanhoitopiirin johtajan Rauno Ihalaisen mukaan alkusyksystä katsotaan, täytyykö säästöjen saavuttamiseksi tehdä muutakin.

Palvelutuotannon vähentämiseksi myös Kangasalla sijaitseva Kaivannon psykiatrinen sairaala suljetaan marraskuun alusta. Valtuusto päättää sairaalan kohtalosta lokakuussa.

Historiallisen suuret rakennustyöt alkavat syksyllä

Sairaanhoitopiirin tavoitteena on sopeuttaa palvelujen tuotanto jäsenkuntien kanssa ennalta sovitulle tasolle, ja päästä silti valtuuston asettamaan 7,4 miljoonan euron ylijäämätavoitteeseen muun muassa Taysin uudistamis- ja rakennushankkeen rahoittamiseksi.

Tampereen yliopistollisen sairaalan valmistumisen jälkeen sen historian merkittävin rakennusurakka alkaa elokuun puolessavälissä. Sairaalan edustalle rakennetaan kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintilaitos. Rakennustöiden pitäisi valmistua lopullisesti vuonna 2019.