Seinäjoen Areena sai 10 miljoonan euron laajennusluvan

Seinäjoen Areenan laajennuspäätös sai sinetin maanantai-iltana kaupunginvaltuuston kokousessa äänin 40 -11. Kaikki valtuutetut myönsivät laajennuksen tarpellisuuden, mutta rakentamisen ajankohdasta oltiin erimielisiä. Laajennusta on puitu vuosikausia ja sen nykykustannukset nousevat noin 10,4 miljoonaan euroon.

Kotimaa
Seinäjoki Areena toimii Farmari-näyttelyn näyttelyhallina.
Seinäjoki Areena toimi Farmari-näyttelyn näyttelyhallina.Hans-Mikael Holmgren/Yle

Seinäjoen kaupunginvaltuustossa puitiin pitkään ja hartaasti messu- ja urheilukäytössä olevan Areenan laajennusrakentamista maanantai-iltana. Laajennuksen nykykustannukset nousevat noin 10,4 miljoonaan euroon.

Lopulta rakennuspäätös voitti äänestyksen luvuin 40 - 11.

Kaikki myönsivät laajennuksen tarpellisuuden, mutta milloin rakentaminen tehtäisiin, siitä oltiin erimielisiä. Talous kun kuristaa kuntataloutta joka puolelta.

– Säästäminen on todella rankkaa varsinkin sosiaali- ja terveyspuolella. Siksi Areenan laajentamista voitaisiin siirtää kolmella vuodella eteenpäin, ehdotti perussuomalaisten Hannu Haapasalmi. Hän sai kannatusta useasta puolueesta. Lopullisessa äänestyksessä tämä ehdotus kuitenkin hävisi.

– Jos hanketta siirrettäisiin vielä kolmella vuodella, se nostaisi rakennuskustannuksia noin kaksi miljoonaa euroa, sanoo kokoomusvaltuutettu Matti Kuvaja. Hän on myös Areenan hallituksen puheenjohtaja ja hänen mukaansa nyt on hyvä mahdollisuus rakentaa.

– Rakentamisen aikana Areenan käyttö on rajattua. Messut ja suurtapahtumat suunnitellaan kahden - kolmen vuoden aikajänteellä ja järjestäjille ei voi jatkuvasti myydä ajatusta, että kohta alkaa laajentaminen, muistuttaa päätöksestä tyytyväinen Kuvaja.

Areenan toiminta käynnistyi vuonna 2000. Laajennustarve ilmeni tämän jälkeen aika pian. Laajennushanke on ollut vireillä jo yhdeksän vuotta ja nyt ensimmäisen kerran se eteni valtuustoon asti.

Laajennus vaatii kaavamuutoksen ja sunnittelu alkaa mahdollisimman nopeasti. Areena kasvaa Framille päin ja laajennuksen alle jää noin 100 autopaikkaa. Tässä vaiheessa parkkipaikkoja ei rakenneta lisää. Käyttökunnossa laajennusosan pitäisi olla toukokuussa 2017.