Niinistö ja Putin tapaavat tänään Moskovassa

Tapaaminen alkaa iltapäivällä. Presidenttien on määrä keskustella muun muassa Ukrainan kriisistä.

Kotimaa
Sauli Niinistö ja Vladimir Putin.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (vas.) ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kahdenvälisissä keskusteluissa Njaganissa Venäjällä 24. syyskuuta 2013. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään tiistaina Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa Venäjällä. Tapaaminen alkaa iltapäivällä noin kello 16:n maissa, ja se järjestetään Novo-Ogarjovon edustushuvilalla.

Niinistön ja Putinin on määrä keskustella Ukrainan kriisistä, Suomen ja Venäjän suhteista sekä Euroopan unionin ja Venäjän suhteista.

Niinistö kertoi maanantaina Ylen A-studiossa, että hän kaipaa erityisesti viestiä siitä, miten Putin ratkaisisi Ukrainan kriisin.

– Minä mielelläni ottaisin hänen viestinsä vastaan. Elikkä mitä hän tarkkaan ottaen tällä hetkellä ajattelee Ukrainan kriisin katkaisemisesta. Miten hän on valmis sen eteen toimimaan, ja sitten, meillä on tämä toinen kriisi, kuilu lännen ja Venäjän välillä, hän sanoi.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi maanantai-iltana uutistoimisto Tassille, että Ukraina voi olla yksi keskustelunaiheista, mutta se ei ole ainoa. Hän huomautti, että presidentit keskustelevat muistakin kansainvälisistä asioista.

Lähteet: Tass