1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Edelleen sateista, koleaa ja tuulista – video

Juhannusviikon sää on hyvin vaihtelevaa ja koleaa. Tänään tiistaina on viikon kolein päivä.

Sääkartta

Matalapaine väistyy Suomen yltä koilliseen. Tiistai on monin paikoin sateinen ja tuulinen päivä. Aurinkokin kuitenkin näyttäytyy sadekuurojen lomassa.

Aamu on vielä maan etelä- ja keskiosassa laajalti aurinkoinen. Idässä voi tulla jokunen sadekuuro. Lapissa tulee yhtenäisempiä sateita. Päivän aikana tuuli voimistuu puuskissa kovaksi.

Sadekuuroja kehittyy monin paikoin maan etelä- ja keskiosaan. Myös ukkosia ja rakeita saattaa esiintyä kuurojen lomassa. Pohjoisessa sataa yhtenäisemmin. Aurinkoisimmat alueet löytyvät lounaasta.

Ilmavirtaus käy luoteesta ja lämpötila kohoaa ylimmilläänkin vain 15 asteen tuntumaan.

Runsaimmat sateet väistyvät maan pohjoisosan yltä keskiviikoksi, mutta sadekuuroja tulee edelleen yleisesti niin pohjoisessa kuin idässäkin. Länsirannikolla sää on aurinkoisempaa. Lämpötiloissa ei tapahdu suuria muutoksia.

Epävakainen sää jatkuu myös torstaina ja sadekuuroja tulee monin paikoin. Etelästä virtaa hieman lämpimämpää ilmaa, mutta edelleen lämpötila on koko maassa tavanomaista alemmissa lukemissa.

Loppuviikolla Suomen lounaispuolella pyörii matalapaine, joka näillä näkymin tuo juhannukseksi sateita ainakin osaan maahan. Ennuste on vielä hieman epävarma.