1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Heikki Autto

Heikki Autto Lapin yliopiston yhteyspäälliköksi

Kokoomuksen ex-kansanedustaja Heikki Autto on palkattu Lapin yliopistoon yhteyspäälliköksi. Autto aloitti työssä maanantaina.

Heikki Autto, kokoomus (kok) Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Heikki Autto kertoo Lapin yliopiston olleen häneen yhteydessä ja tarjonneen määräaikaista yhteyspäällikön tehtävää alustavasti ensi syksyyn saakka.

Autton mukaan tehtävä ei ole täysin uusi, vaan yliopistolla on aiemminkin ollut yhteyspäällikkö jonkin aikaa.

Nimensä mukaisesti yhteyspäällikö pitää yhteyttä yliopiston keskeisiin yhteistyökumppaneihin. Päällikön tavoitteena on muun muassa lisätä yliopiston alueellista vaikuttavuutta ja säilyttää sen itsenäinen asema.

Autto sanoo, että yliopistolla on oltava vahva alueellinen tuki. Tällöin sen asemaa on hyvä perustella valtakunnallisestikin. Koulutukseen kohdistuu tällä hallituskaudella kovia säästöpaineita.

Helsinkiinkin olisi voinut jäädä

Heikki Autto putosi eduskunnasta viime vaaleissa yli 6 200 äänen saaliistaan huolimatta.

Edustajantyöstä vapauduttuaan hän kertoo saaneensa useita työtarjouksia Helsingistä, mutta halunneensa mieluummin työpaikan Rovaniemeltä osin perhesyiden vuoksi. Auttojen perheeseen odotetaan toista lasta, jonka on määrä syntyä ensi kuussa.

Autton uudesta työstä kertoi ensin Lapin Kansa.

Ei julkisessa haussa

Lapin yliopiston hallintojohtajan Markus Aarton mukaan yhteyspäällikön tehtävä on tässä vaiheessa lyhytkestoinen määräaikainen työsuhde, jollaisia ei yliopistossa vakiintuneesti ole laitettu julkiseen hakuun.

- Vuodesta 2010 alkaen voimassa olleen yliopistolain mukaan yliopistoilla ei ole velvollisuutta hakea työntekijöitä julkisilla hauilla työsuhteisiin ylipäänsä, Aarto sanoo

Edelleen Aarton mukaan yhteyspäällikön toimenkuvaan liittyy runsaasti sellaisia strategisia tehtäviä, muun muassa  yliopiston varainkeruun valmistelu ja yritysyhteistyö, yhteiskunnallisen vuorovaikutusverkoston vahvistaminen Lapin alueella sekä valtakunnallisesti, ettei ole realistista olettaa, että avoimella haulla olisi saatavissa määräaikaiseen työsuhteeseen varteenotettavia hakijoita.

Lisätty Lapin yliopiston hallintojohtaja Markus Aarton kommentit 16.06.2015 klo 13.04.