1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Bloggaajan kuvaus Helsingin orgioista: Kimppaseksiä hikisenä, kiimaisena ja kaikkien silmien alla

Mikä saa ihmiset osallistumaan ryhmäseksitapahtumiin? Esimerkiksi estetiikan kaipuu, nautinnonhalu ja erilaisten fetissien toteutus, arvioi Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut seksibloggaaja Melissa Mäntylä. Hän toivoo, että suomalaiset puhuisivat seksistä nykyistä enemmän ja avoimemmin.

Ylen aamu
Melissa Mäntylä
Seksibloggaaja Melissa Mäntylä oli tiistaina Ylen aamu-tv:n vieraana.

Suomalaiset näyttävät seksuaalisuuttaan aiempaa rohkeammin, uskoo Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut seksibloggaaja Melissa Mäntylä.

Mäntylän mielestä yksi esimerkki oli kesäkuun alussa Helsingissä järjestetty julkinen ryhmäseksitapahtuma, johon osallistui Mäntylän mukaan noin 200 ihmistä. Juhlat liittyivät tiedostavan seksin Wonderlust-festivaaliin.

Uutta ryhmäseksitapahtumassa oli suuren väkimäärän ohella se, että tilaisuuteen myytiin julkisesti netissä lippuja konserttilippujen tapaan. Aiemmin kimppabileet ovat olleet Mäntylän mukaan suljettuja, pienten piirien tapahtumia.

Ihmiset olivat avoimia ja siellä oli tosi hyvä fiilis.

Melissa Mäntylä

– Wonderlust tähtää valtavirtaan, niin että kaikki järkevät tyypit ovat tervetulleita, kertoo tapahtumassa paikalla ollut Mäntylä.

Paikalla oli Mäntylän mukaan kaikenikäisiä ihmisiä.

Yleisö voi kiihottaa

Mäntylä kertoo, että ihmiset osallistuvat ryhmäseksisessioihin hyvin vaihtelevista syistä. Häntä itseään tapahtumassa viehätti ennen kaikkea ihmisten nautinto.

– Pidän siitä kauneudesta, kun ihmiset nauttivat.

Mäntylä kertoo, että osa saapuu paikalle siksi, että heitä kiihottaa seksin harrastaminen yleisön edessä. Tämä on yksi ekshibitionismin ilmaisumuoto.

Toisaalta osa haluaa yksinkertaisesti harrastaa seksiä vapautuneesti tuntemattomien ihmisten kanssa. Mäntylän mukaan paikalla oli myös paljon polyamorisia ihmisiä, joilla on enemmän kuin yksi suhde kerrallaan.

Luvan kysyminen on tärkeintä ja se, ettei jää jankkaamaan. Jos sanotaan ei, niin se on sitten siinä.

Melissa Mäntylä

Olennaista ryhmäseksitapahtumassa on Mäntylän mukaan se, että ihmiset saavat ilmaista seksuaalisuuttaan vapautuneesti. Tilaisuus ei ollut pelkkää heteroseksiä, vaan esillä oli myös useita seksuaalisuuden alalajeja, kuten sitomista ja drag-pukeutumista.

Ei tarkoittaa ei

Mäntylä painottaa, että julkisessa ryhmäseksissä turvallisuus ja sääntöjen kunnioittaminen ovat ehdottomia edellytyksiä. Bloggaajan mukaan seksibileissä ei voi jäädä vonkaamaan edes pusua, jos toinen ei innostu.

– Luvan kysyminen on kaikista tärkeintä ja se, ettei jää jankkaamaan. Jos sanotaan ei, niin se on sitten siinä, painottaa Mäntylä.

Mäntylä kertoo, ettei nähnyt ongelmia tai häiriökäyttäytymistä.

– Ihmiset olivat avoimia ja siellä oli tosi hyvä fiilis, Mäntylä sanoo.