Hyppää sisältöön

Kokosimme kesä-Suomen matkailulöytöjä – ota oppaaksesi kesäreissulle!

Yle Uutiset on kerännyt muutaman viikon ajan lukijoiden vinkkejä vähemmän tunnetuista nähtävyyksistä kartalla ja somessa tunnisteella #yleparaspaikka. Tässä muutamia tärppejä esimerkisi kesän autoretkelle.

Toimittaja Minna Matintupa Jyväskylän Hiton haudassa.
Kävimme tutustumassa muutamiin #yleparaspaikka kuva- ja karttajoukkoistusten paikkoihin eri puolilla Suomea. Matkaoppaina toimivat Siikajoella Kati Jurkko, Anne Tastula Mustasaaressa ja Minna Matintupa Jyväskylässä.

Ylelle on sadellut kuvia ja karttamerkintöjä paikoista, jotka saattavat olla perusturistille piilossa. Tässä muutamia parhaita nostoja vinkiksi alkukesän reissuille:

Rumavaara sijaitsee Hirvaskosken kylän alueella Pudasjärvellä. Lukijan karttamerkinnän mukaan paikalla sijaitsee kaksi laavua ylösnousevan polun alkupäässä. Selvästi hieno paikka vaikkapa patikointiin!

Kivirakka ja lakinen korkea vaara Sotkajärven takana on näkemisen arvoinen.

Käyttäjä Elisa Karhula vinkkasi Instagramin kautta Ohtakarin parhaaksi paikaksi. Ohtakari on Kokkolassa sijaitseva saari, jonka komea merimaisema houkuttelee heittämään talviturkin.

Ohtakarin saari on myös kalastajakylä.

Forssan kaupungin Lamminkadun varteen on merkitty ihastuttava pieni lähde. Karttamerkinnän mukaan kyseessä on pieni syrjäinen paikka, joka jää usein huomaamatta.

Tämä lähde on sen karttaan merkinneen lukijan mukaan ehkä kaupungin rauhallisin paikka.

Lähellä Venäjän rajaa ja Tuntsan erämaata sijaitseva Petäjärinne on lukijan vinkin mukaan erinomainen telttailu- retkeily- kalastuspaikka. Petäjärinne sopii myös liikuntarajoitteisille, koska paikalle pääsee perille autolla.

Petäjärinne on Tuntsajoen lähellä Naruskantien varrella.

Pyhämaan uhrikirkko tekee poikkeuksen luonnonmaisemavinkkeihin. 1700-luvun puukirkko on lukijan karttamerkinnän mukaan ainutlaatuinen ja täynnä maalauksia.

Kulttuurin ja historian ystäviä varmasti kiinnostava uhrikirkko on Pyhämaanraitin lähistöllä, Rauman ja Uudenkaupungin välimaastossa.