Amerikkalaisjätti osti suomalaisen älyvaatevalmistajan – luvassa menestystarina?

Älyvaatteita valmistava kankaanpääläinen Clothing Plus on myyty suurelle amerikkalaiselle pörssiyhtiö Jabil Circuitille. Yhdistäminen mahdollistaa älyvaatteiden myynnin laajentamisen kansainvälisille markkinoille.

talous
Huippunyrkkeilijä Matti Koota testaa Clothing plussa älyvaatteita. Vaatteet mittaavat muun muassa harjoituksen tehoa.
Huippunyrkkeilijä Matti Koota testaa Clothing Plussan älyvaatteita. Vaatteet mittaavat muun muassa harjoituksen tehoa.Mari Kahila / Yle

Kankaanpääläinen älyvaatteita valmistava Clothing Plus on myyty amerikkalaiselle pörssiyhtiö ja yritysketju Jabil Circuitille. Amerikkalaisjätti tarvittiin hätiin, koska pieni yksityisomisteinen suomalaisyritys alkoi nitistä liitoksissa kysynnän suuressa paineessa.

– Maailmassa puettavan teknologian kysyntä on lähes räjähtänyt viimeisen kolmen vuoden aikana. Tarvitsimme varakkaan, loistavan kumppanin, jonka suojissa uskallamme kasvaa oikein kunnolla, kertoo Clothing Plussan toimitusjohtaja Akseli Reho.

Kankaanpään toiminnot kasvavat

Rehon mukaan isoon yhtiöön sulautuminen muun muassa vähentää pienen yrityksen riskejä. Clothing Plus saa nyt käyttöönsä suuren määrän tehtaita ja myyntiverkostoa yrityksen omien ideoiden toteuttamiseen. Merkittävä käänne ja suuret kasvutoiveet eivät kuitenkaan uhkaa näillä näkymin toimintaa Kankaanpäässä.

– Ainakaan tällä hetkellä ei ole mitään viitteitä siihen. Viesti on ollut se, että nyt kasvetaan niin nopeasti kuin mahdollista siellä missä se on helpointa. Kankaanpäässä se on helpointa, koska osaaminen ja organisaatio ovat siellä, Akseli Reho vakuuttaa.

Clothing Plussalla on Suomessa 40 ja Kiinassa yli 300 työntekijää.

Vuosisadan rakkaustarina

Clothing Plussan tarina syntyi Reimassa, joka oli toimitusjohtaja Akseli Rehon mukaan upea ympäristö teknologisen ja hieman poikkitieteellisen tarinan synnylle.

– Kotikasvatukseemme Reimassa kuului paljon oppia teknologiasta, taloudesta ja myynnistä. Noin kahdeksan vuotta sitten muutimme pois kotoa omillemme ja nyt noin 17-vuotiaana yrityksemme löysi sulhasen, jonka kanssa mennä naimisiin.

Yritys on pitkään haaveillut vauraasta, hyvin koulutetusta ja taitavasta elämänkumppanista, joka näkisi pienen toimijan potentiaalin ja löisi hynttyyt yhteen heidän kanssaan.

– Nyt tuntuu, että sellainen on löytynyt ja toivomme että kumppani antaa meille ihan uuden potentiaalin toteuttaa haaveitamme, Reho toteaa.