Idolsin ja Euroviisut läpikäynyt Hanna Pakarinen: ”Suuri hetkellinen julkisuus ei tee hyvää"

Laulaja Hanna Pakarinen haluaa ottaa rauhallisesti. Videohaastattelussamme Pakarinen sanoo oivaltaneensa julkisuusmyllyn jälkeen, että tärkeintä on nauttia elämästä.

Kotimaa
Hanna Pakarinen
Kesävieraana laulaja Hanna Pakarinen. Kuvaus ja leikkaus: Mikko Savolainen.

Hanna Pakarinen viettää kesän rauhallisissa merkeissä: paljon mökillä ja mahdollisimman vähän kaupungissa. Uutta levyä muusikko tekee vailla tiukkaa aikataulua. Idolsin ja Euroviisujen jälkeinen väsymys pakotti Pakarisen ottamaan rauhallisesti.

Pyöritys ei tee hyvää kenellekään

Hanna Pakarinen pongahti julkisuuteen Idols-kilpailuista vuonna 2003. Sen jälkeen hän on julkaissut kuusi albumia, osallistunut euroviisuihin Suomen edustajana ja ollut lähes jatkuvasti julkisuudessa. Pakarinen sanoo, että omat rajat on tullut testattua.

– Raskainta on ollut silloin, kun paineet tulevat ulkoapäin eikä niitä pysty itse hallitsemaan. Euroviisuissa esimerkiksi ei ollut kyse musiikista vaan EM-kisoista, joissa edustin Suomea. Ihmiset huutelivat kadulla neuvoja, sanoo Pakarinen.

Euroviisuissa ei ollut kyse musiikista vaan EM-kisoista, joissa edustin Suomea.

Hanna Pakarinen

Pakarisen mukaan suuri hetkellinen julkisuus on kenelle tahansa raskasta. Hän sanoo olevansa rankoista ajoista huolimatta onnellinen kaikista kokemuksista.

– Olen aina aika päättäväinen, enkä jää tuleen makaamaan tai surkuttelemaan, minulla on aina miljoona uutta suunnitelmaa.

Tärkeintä on laulaa

Hanna Pakarinen äänittää kesän aikana uutta levyä, joka ilmestyy syksyllä tai keväällä, vailla kiireistä aikataulua. Pakarinen sanoo oivaltaneensa vasta vähän aikaan sitten, mitä laulaminen hänelle merkitsee.

– Meni vuosia, että ymmärsin sen. Laulaminen on minulle keino saada esimerkiksi paha mieli pois. Olen onnellinen, että saan lauleskella. Oikeastaan on sama, onko kukaan kuuntelemassa vai ei.