1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Postin alueellinen luottamusmies myymälänsä lakkauttamisesta: "Nyt tuli se viimeinen niitti"

Pohjois-Karjalan viimeisen Postin oman myymälän työntekijät ovat sekä yllättyneitä että pettyneitä päätökseen lakkauttaa Joensuun myymälä. Työttömäksi jää 7 työntekijää. Keskustassa sijaitsevaa myymälää jäävät kaipaamaan myös monet vakioasiakkaat.

Postin myymälöiden Kaakkois- ja Itä-Suomen alueen varapääluottamusmies Reijo Koponen työskentelee lakkautettavassa Joensuun myymälässä. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Postin myymälöiden Kaakkois- ja Itä-Suomen alueen varapääluottamusmies Reijo Koponen otti vastaan tyynenä, mutta pettyneenä ilmoitetun päätöksen, joka merkitsee hänen nykyisen työpaikkansa lopettamista. Takana on 38 vuotta Postin palveluksessa.

– Kun tulin alalle töihin vuonna 1977, niin silloin Suomessa lienee ollut postikonttoreita noin 3000. Viime aikoina toimintaamme on tehostettu ja nyt tuli se viimeinen niitti.

– Meille päätös oli eräällä tavalla yllätys, mutta pettymys on tässä tilanteessa oikea sana, sillä maakunnan viimeinen Postin oma myymälä tällä tänään tehdyllä päätöksellä lakkaa, toteaa Reijo Koponen.

Joensuun myymälässä loppuu työt seitsemältä työntekijältä.

Koko Itä-Suomeen jää lähivuosina Postin omat konttorit vain Kuopioon ja Mikkeliin.

Vakioasiakkaalle pettymyksen paikka

Joensuulainen Anni Ilmakari-Hämäläinen asioi Joensuun keskustassa sijaitsevassa Postin myymälässä säännöllisesti. Tieto lakkauttamisesta raivostuttaa.

Meille päätös oli eräällä tavalla yllätys, mutta pettymys on tässä tilanteessa oikea sana.

Reijo Koponen

– Tuntuu aivan hirveältä. Olen asioinut täällä useampana vuonna jopa päivittäin ja siten myymälän ihmiset ovat tulleet hyvin tutuiksi.

– Jos postin lähettämisasioissa on tullut ongelmia, niin aina on apu löytynyt, vakuuttaa Ilmakari-Hämäläinen.

 Postin myymälöiden lakkautukset etenevät myymälöittäin, mutta niin, että ensimmäiset suljetaan aikaisintaan elokuussa 2015 ja loput vuoden 2018 aikana.

Lakkautuslistalla on kaikkiaan 77 myymälää, joten tulevaisuudessa Postilla on Suomessa 21 omaa myymällä ja palvelupisteitä on 1500.

Koko maassa irtisanottavia on enintään 319. Yt-neuvottelut koskivat 98 Postin omaa myymälää.