1. yle.fi
  2. Uutiset

Nykäise hihasta: mobiilitoimittaja Joona Haarala kiertää ympäri Lounais-Suomea

Ylen mobiilitoimittajan Joona Haaralan työpaikka on pakettiauton sisälle rakennettu toimisto. Haarala liikkuu ympäri Varsinais-Suomea ja Satakuntaa – nykäise hihasta ja kerro juttuvinkki tai lähetä viesti.

pakettiautot
Mobiilitoimittaja Joona Haarala lähdössä työmatkalle Satakunnan Euraan.
Mobiilitoimittaja Joona Haaralan työmaa on liikkuva studio, jossa on radio-, tv- ja nettieditorit.

Mobiilitoimittaja Joona Haarala kurvailee ympäri kahta maakuntaa: Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Haaralan työsarkaa ovat erityisesti maakuntien reuna-alueet.

– Kun toimituksemme sijaitsevat Turussa ja Porissa, on maakuntien raja-alueille lähteminen pienen kynnyksen takana. Minä olen nyt sitä varten, että saadaan kattavammin uutisia ja juttuja ihan kaikkialta maakunnista, Haarala kertoo.

Joona Haaralan työvälineenä on erikoisvarusteltu pakettiauto, jonka sisältä löytyy videoeditointilaitteisto, radiosuoraan tarvittavat välineet ja tietenkin kuvamuokkausohjelmat.

Jos yhteydet ovat huonot, laittaa Haarala auton katolla olevan satelliittiantennin päälle. Näin nettiyhteys saadaan toimimaan vaikka keskellä korpea – kunhan eteläinen taivas näkyy.

– Tämä auto säästää työaikaa reilusti. Juttu on helppo leikata vaikkapa parkkipaikalla, iloitsee Haarala työkalustaan.

Mobiilitoimittaja Joona Haarala ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä. Hänet saa kiinni osoitteesta joona.haarala@yle.fi tai vaikkapa Twitterista @joonahaarala.

Lue seuraavaksi