Nokialle tuleva Bell Labs alkaa kehittää 5G-verkkoteknologiaa yhdessä Dresdenin yliopiston kanssa

Tutkimusyhteistyö keskittyy muun muassa tulevaisuuden langattoman 5G-verkon standardoimiseen ja tiedonkulun nopeuttamiseen.

talous
Tukiasema GSM.
Yle

Bell Labs on sopinut aloittavansa tutkimus- ja kehitysyhteistyön saksalaisen Dresdenin teknillisen yliopiston kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää 5G-verkkoteknologiaa erityisesti tulevaisuuden tarpeisiin. Bell Labs siirtyy Nokian omistukseen, kunhan Nokian ja verkkoyhtiö Alcatel-Lucentin yhdistyminen on saatu päätökseen.

Alcatel-Lucent-verkkoyhtiöön kuuluva ikoninen tutkimusyksikkö Bell Labs on lähes satavuotisen historiansa aikana tuottanut useita merkittäviä keksintöjä. Sen tutkijoista peräti kahdeksan on palkittu Nobelilla.

Viime aikoina Bell Labsin kehitystyö on keskittynyt erityisesti langattomiin verkkoihin. Bell Labs kehittää muun muassa seuraavan sukupolven 5G-verkkoteknologiaa.

5G-verkkoteknologian uskotaan mullistavan langattoman tiedonsiirron. Sen on tarkoitus mahdollistaa entistä nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet, joissa viive on lyhyempi kuin nykyisissä verkoissa.