Satakunnan oman vaalipiirin puolustajille hyviä uutisia

Suomenmaa-lehti kertoo, että keskusta ja perussuomalaiset olisivat kaatamassa vaalipiiriuudistuksen. Tämä tarkoittaisi, että Satakunnassa järjestettäisiin seuraavatkin eduskuntavaalit omassa vaalipiirissä.

vaalipiirit
YLE

Satakunnan uhan alla ollut oma vaalipiiri saattaa säilyä.

Keskustan Suomenmaa-lehden (siirryt toiseen palveluun)mukaan keskusta ja perussuomalaiset ovat kaatamassa perustuslain muutoksen, joka mahdollistaisi Satakunnan vaalipiirin lakkauttamisen.

SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru sanoo olevansa tyytyväinen kahden suurimman hallituspuolueen linjaukseen. Jos syksyllä järjestettävässä äänestyksessä perussuomalaiset ja keskusta ovat edelleen samalla linjalla, perustuslaki säilyy ennallaan ja vaalipiirejä on yhä 12.

– Nyt on tärkeää keskustella siitä, miten suhteellisuutta voitaisiin parantaa tavalla, joka ei vie vaalipiireiltä uskottavuutta alueellisen edustavuuden lähteenä, Kiuru sanoo.

Äänestys syksyllä

Perustuslain muutos on hyväksyttävä kahdessa peräkkäisessä eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistöllä.

Edellinen eduskunta hyväksyi muutoksen, mutta uudessa eduskunnassa siitä äänestetään syksyllä. Lähetekeskustelua uudistuksesta on käyty tiistaina.

Satakunnan vaalipiirin kansanedustajamäärä on pudonnut kahdeksaan. Vaalipiirin yhdistäminen Varsinais-Suomeen tai Pirkanmaahan oli esillä jo edellisen hallituksen aikana.