Musti ja Matti koulivat nuorista huippuhiihtäjiä Rovaniemellä

Nuoret suomalaiset hiihtäjälupaukset treenaavat aikuisten maajoukkuehiihtäjien opastuksella Rovaniemellä. Noin 50 nuorta hiihtäjää harjoittelee Ounasvaaran maisemissa Sami Jauhojärven ja Matti Heikkisen ohjauksessa.

Kotimaa
Sami Jauhojärvi opastaa nuoria hiihtäjätyttöjä.
Sami Jauhojärvi näyttää hiihtoleirin nuorimmille tytöille kuinka tasatyöntöjen aikana kumarretaan.Raimo torikka / Yle

Sotshissa olympiakultaa hiihtänyt Sami Jauhojärvi ja MM-kultamitalisti Matti Heikkinen ovat parhaillaan nuorten hiihtäjien kanssa rullahiihtoleirillä Rovaniemellä. Maajoukkuehiihtäjät koulivat nuoria vuosien aikana ammentamaansa hiihto-oppia tulevaisuuden hiihtotoivoille.

One way Pro teamin järjestämällä leirillä nuoret harjoittelevat neljän päivän ajan. Rullahiihtoleiri alkoi maanantaina ja kestää torstaihin. Tiistaina nuoret harjoittelivat tasatyöntöä ja sauvoitta luistelua.

- Tähän leirille on koottu omien ikäluokkiensa parhaat. Näissä harjoituksissa käydään pitkälti läpi tekniikkaa ja harjoitellaan. Opetetaan sietämään maitohappoaja ehkä myös näitä huonoja kelejä, naurahtaa sadekuuron kastelema Sami Jauhojärvi.

Sateisista keleistä huolimatta hiihtäjä Sami Jauhojärvi pitää nuorten valmentamista palkitsevana.

- Jos urheilija hoksaa sen ajatuksen mitä sille neuvoo ja sillä saadaan tekniiikkaa parannettua tai se kokee jonkun herätyksen harjoittelun suhteen niin silloin se on kyllä palkitsevaa, kuvailee Sami omia tuntojaan.

-Onneksi tämä on tällaista vilkasta ja hyvin jaksavaa nuorisoa niin ne jaksavat vielä iltamyöhäiseen laukkoa keskenään ja sosiaalistuvatkn vielä, kehuu Sami nuoria hiihtäjiä.

Nuoret tyytyväisiä

Ounasvaaran hiihtoseuraa edustava Annina Virtanen osallistuu kotimaisemissaan pidettävälle leirille.

- Meillä on ollut yksi treeni ja se oli tuommoinen sauvarinne vetotreeni. Tehtiin tuolla rinteessä sellaisia 40 sekunttisia vetoja. Tuntuu ihan kivalta. Hyvä leiri vaikuttaa olevan, kertoo ensimmäisen päivän kokemuksestaan Annina.

Annina kehuu Samin valmennustaitoja.

- Tosi hyvä, on iloinen ja antaa hyvin palautetta.