Eksoten perhepalveluita siirtyy todennäköisesti Rakuunamäelle

Lappeenrannan Rakuunamäelle siirtyy todennäköisesti keskussairaalan alueelta lasten psykiatrian päiväosasto, nuorisopsykiatrian viikko-osasto sekä Saimaan koulu.

Rakuunamäki
Lasten- ja nuortentalo Rakuunamäellä.
Yle

Jos Eksoten suunnitelmat toteutuvat, toiminta Lasten ja nuorten talon pihapiirissä Rakuunamäellä laajenee. Suunnitelmissa on siirtää keskussairaalan alueelta Rakuunamäelle Eksoten perhepalveluita. Eksoten hallitus päättää asiasta tänään hallituksen kokouksessa.

Lasten ja nuorten palvelut keskitetään

Suunnitelmissa on siirtää Rakuunamäelle lasten psykiatrian päiväosasto, nuorisopsykiatrian viikko-osasto sekä Saimaan koulu (ns. sairaalakoulu). Myös opiskeluterveydenhuolto saa suunnitelmien toteutuessa alueelta muutaman lisähuoneen.

Vuokratussa toimistotalossa sijaitsee nykyisin nuorten kuntouttava päiväyksikkö, varhaisen vuorovaikutuksen yksikkö sekä terapiatiloja. Suunnitelman mukaan Rakuunamäelle osoitteeseen Kasarmikatu 9 siirtyvät lasten- ja nuorisopsykiatrian osastot, jotka ovat avo-osastoja.

Opiskeluterveydenhuolto toimii päiväaikaisena ajanvaraus- ja avovastaanottona kuten tähänkin saakka mutta uusien tilojen takia väistötiloissa toimineet henkilöt saadaan samaan paikkaan. Saimaan koulu siirtyy suunnitelman mukaan Rakuunamäelle osoitteeseen Kasarmikatu 11. Saimaan koulussa on yhteensä 22 oppilaspaikkaa lapsille ja nuorille, joilla on erikoissairaanhoidon asiakkuus.