Suosikkivloggaaja Mentaalisavuke: "Olen tottunut vihaan"

Youtubessa suosiota niittänyt vloggaaja Aleksi Rantamaa alias Mentaalisavuke lähtee kiertämään Suomea Yle Kioskin mukana. Hänen mielestään videobloggaaja ei saa pelätä negatiivista palautetta.

internet
mies seisoo joen vieressä Porin Etelärannassa.
Karri Laihonen / Yle

Porilainen videoabloggaaja eli vloggaaja Aleksi Rantamaa vannoo rehellisyyden nimeen.

Sähköisessä maailmassa Mentaalisavuke-nimellä paljon seuraajia saanut nuori mies näkee suosionsa perustuvan siihen, että hän puhuu suunsa puhtaaksi.

– Olen vihaan tottunut. Olen monesta asiasta massan kanssa eri mieltä enkä pelkää negatiivista palautetta. Vloggaajan ei pidä rajoittaa puheitaan, Rantamaa toteaa.

Olen itse lähdössä pitämään hauskaa ja hakemaan uusi kokemuksia. Jos siinä kamera käy vieressä, kun vedän kesän läpi sata lasissa, niin eiköhän siinä uutisiakin tartu matkaan.

Vloggaus yhä suositumpaa

Vloggaaminen on noussut niin suosituksi itseilmaisun muodoksi, että Rantamaan mielestä tarjonta ylittää kysynnän. Viestin läpipääseminen informaatioruuhkasta vaatii omalaatuisuutta.

– Silloin, kun aloitin muutama vuosi sitten, vloggajat eivät olleet mikään iso juttu. Jos nyt aloittaisin ja tekisin samat videot, niin en ikinä nousisi tälle tasolle, jossa nyt olen. Se, että tekee erilaisia videoita kuin muut on vloggaajalle äärimmäinen hyve.

Erilaisen ilmaisun tavoittelulle on olemassa kuitenkin selkeät raamit. Videoblogien perusajatus on erittäin yksinkertainen; vloggaaja kertoo kameralle ajatuksiaan itseään mietityttävistä aiheista.

– Jotkut puhuvat ihan arkipäiväisistä asioista, kuten mitä osti tänään kaupasta. Minä puhun esimerkiksi uskonnosta, homoseksuaalien syrjinnästä tai mikä vähänkin koskettaa minua. Tyylini herättää monenlaisia tunteita ihmisissä.

Suomi kierretään kuudessa viikossa

Aleksi Rantamaa lähtee kiertämään Suomea Yle Kioskin kanssa. Someorientoitunut ryhmä yrittää löytää kuuden viikon aikana Suomesta tuhat uutista. Vloggaaja ihmettelee itsekin, miten oikein ajautui Kioskin mukaan.

Se, että tekee erilaisia videoita kuin muut on vloggaajalle äärimmäinen hyve.

– Isommassa portaassa on tuttuja, jotka ehdottivat minua mukaan. Ajattelin, että ihan mahtavaa ja menin palaveriin ikään kuin takki auki.

Aggreesiivisesta videoblogi-tyylistään tuttu Rantamaa lähtee tavoittelemaan Kioskin tonnitavoitetta rennon tekemisen kautta. Uutiset syntyvät reippaalla asenteella ryyditetyn Suomen kiertämisen sivutuotteena.

– Olen itse lähdössä pitämään hauskaa ja hakemaan uusi kokemuksia. Jos siinä kamera käy vieressä, kun vedän kesän läpi sata lasissa, niin eiköhän siinä uutisiakin tartu matkaan.

Yle Kioskin 1000 uutista Suomesta -kiertueeseen pääset tutustumaantästä. (siirryt toiseen palveluun)