1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannusmuistio

Juhannus vaikuttaa muun muassa kauppojen aukioloaikoihin. Myös juna- ja bussiliikenteessä on muutoksia juhannuksena.

Kotimaan uutiset
Kokko meren rannalla.
Rinna Härkönen / Yle

Kaupat saavat olla avoinna juhannusaattona eli perjantaina kello 7–12. Juhannuspäivänä lauantaina kaupat ovat pääsääntöisesti kiinni. Sunnuntaina kaupat ovat auki normaalin sunnuntaipäivän tapaan. Poikkeuksia ovat muun muassa kioskit, huoltamot ja osa haja-asutusalueiden kaupoista. Niiden aukiolo on vapaata, Kaupan liitto (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

*Alkon *myymälät ovat avoinna juhannusaattoa edeltävänä torstaina kello 20:een asti. Juhannusaattona ne ovat auki kello 9–12. Juhannuspäivänä eli lauantaina Alkon myymälät ovat kiinni.

Postin omat myymälät ovat pääsääntöisesti auki juhannusta edeltävänä torstaina kello 18:aan asti. Juhannusaattona perjantaina ja juhannuspäivänä lauantaina Postin omat liikkeet ovat kiinni. Postin kumppaniyritysten hoitamat postit palvelevat omien aukioloaikojensa mukaan, Posti (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Joulupukin Pääposti Napapiirillä on avoinna koko juhannuksen.

Apteekkien yhteystiedot ja juhannuksen aukioloajat käyvät ilmi tällä verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun).

Pankit ovat juhannuksen kiinni. Käteistä voi nostaa automaateista.

Kauko- ja lähijunat kulkevat torstaina pääsääntöisesti perjantaiaikataulujen mukaan. Juhannusaattona eli perjantaina junat kulkevat pääsääntöisesti lauantaiaikataulujen ja juhannuspäivänä lauantaina sunnuntaiaikataulujen mukaan. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä kulkee lauantai-iltana joitakin lisävuoroja. Kaukoliikenteessä osa junavuoroista on peruttu ja osa korvataan linja-autoilla, VR (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Syynä ovat rataverkon kunnostustyöt. Niiden vaikutus junaliikenteeseen ilmenee tällä sivulla (siirryt toiseen palveluun).

Matkahuollon bussit liikennöivät juhannusaaton iltana ja juhannuspäivänä lauantaina rajoitetusti. Osa vuoroista jää kokonaan ajamatta, Matkahuolto (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

Valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee arkisin kello 9–07. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä, kuten juhannuksena, se palvelee kello 15–07, Suomen Mielenterveysseura (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Kriisipuhelimen numero on 010 195 202.

Liputus alkaa juhannusaattona eli perjantaina kello 18 ja päättyy juhannuspäivänä lauantaina kello 21, sisäministeriö (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

Lue seuraavaksi