Kuntoutusleikkaukset iskevät Summassaareen

Hallitus kaavailee leikkaavansa työssäkäyvien kuntoutusta. Leikkaus tuli yllätyksenä myös kuntoutusta järjestävälle Summassaarelle.

Summassaari, Saarijärvi

Hallitus on leikkaamassa useampia hankkeita, joilla on pyritty edistämään työssäjaksamista. Leikkauslistalla ovat muun muassa vuorotteluvapaat, ja työssäkäyvien kuntoutus.

Kuntoutusta on järjestetty muun muassa kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä.

– Tämä tuli meille yllätyksenä, että rahaa ei saada uuteen AURA-kuntoutukseen, eikä myöskään loppuvuoden ASLAK-kuntoutuksiin ja harkinnanvaraisiin TYK-kuntoutuksiin. Hämmästyttää monella tapaa, kun samalla halutaan työurienpitenevän, sanoo Summassaaren kuntoutuspäällikkö Janne Turunen.

AURA-kuntoutuksen oli määrä korvata ASLAK-ja TYK-kuntoutukset. Isku on Summassaarelle kova.

– ASLAK on ollut meille kuntoutuksesta noin puolet. Tämä alkaa vaikuttaa jo syyskuun alussa, ja vuoden alusta vaikutukset ovat vielä suuremmat, Turunen sanoo.

Summassaaressa on jo ryhdytty miettimään korvaavia töitä.

– Itse maksavia asiakkaita pitäisi saada, ja myydä yrityksille ja yhteisöille suoraan palveluja. Prosessi on käynnissä, ja kilpailu on kova. Moni hotelli, kylpylä ja kuntoutuslaitos tulee olemaan tiukilla. Me olemme pärjänneet kilpailutuksissa hyvin, joten uskon mahdollisuuksiimme vahvasti, Turunen sanoo.

Turusta haastatteli Yle Keski-Suomelle Marja Hyttinen.