1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Tiikeri on tappanut miehen Tbilisin keskustassa Georgiassa

Georgian pääkaupungin eläintarhasta pääsi karkuun kymmeniä vaarallisia eläimiä, kun tulvavesi rikkoi aitauksia viikonloppuna.

Kuva: Beso Gulashvili / Georgian pääministerin lehdistöpalvelu

Georgian pääkaupungin Tbilisin eläintarhasta karannut tiikeri on tappanut miehen kaupungin keskustassa tänään keskiviikkona, poliisi kertoo. Mies kuoli vammoihinsa sairaalassa.

– Menimme sisälle varastoon. Yhtäkkiä viereisestä huoneesta loikkasi valkoinen tiikeri, joka hyökkäsi yhden työmiehen kimppuun ja raateli tämän, kollega kertoo uutistoimisto AP:lle.

– Rikoimme toisen huoneen ikkunan paetaksemme sinne. Särkyvän lasin ääni varmaankin säikäytti sen, ja se juoksi tiehensä.

Tiikeri oli piileskellyt hylätyssä tehdasrakennuksessa ja välttänyt näin poliisit, jotka joko pyydystäneet tai tappaneet viikonloppuna karanneita eläimiä. Poliisin erikoisjoukot tappoivat tiikerin myöhemmin päivällä.

– Halusimme rauhoittaa sen, mutta se käyttäytyi hyvin vihamielisesti, ja meidän piti lopettaa se, sisäministeri Vakhtang Gomelauri kertoo.

Eilen tiistaina eläintarhasta kerrottiin, että kaikki tulvien jäljiltä kateissa olleet leijonat ja tiikerit olisivat löytyneet. Tulva rikkoi aitauksia Tbilisin eläintarhassa viikonloppuna, ja useita kymmeniä vaarallisia villieläimiä pääsi karkuun aitauksistaan.

Tbilisin tulvissa kuoli ainakin 17 ihmistä.

Korjaus 17.6. klo 14.00: Miehen tappoi tiikeri, eikä leijona, kuten uutistoimisto AFP alun perin kertoi.