1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

75000 kävijää ja 15500 ajoneuvoa – Suviseurat tukkii matkapuhelinverkon ja liikenteen ensi viikolla Vaasassa

Suviseurat tuo Vaasaan ensi viikon lopulla niin paljon väkeä, että järjestäjät varoittavat liikenteen ruuhkautumisesta etenkin tulo- ja lähtöpäivinä. Myös matkapuhelinverkko on kovalla koetuksella.

Suviseurat rakentuvat Vaasan Söderfjärdenillä. Kuva: Anna Wikman / Yle

Valtakunnalliset Suviseurat järjestetään ensi viikolla Vaasassa ja Mustasaaressa sijaitsevan Söderfjärdenin kraateriaukean pelloilla. Perjantaina 26. kesäkuuta alkaville Suviseuroille saapuu jopa 75 000 kävijää, ja järjestäjät muistuttavat jo nyt Vaasanseudun asukkaita tapahtuman tuomista liikenneruuhkista.

Suviseuroihin saapuu noin 15 500 ajoneuvoa kolmesta eri ilmansuunnasta. Suviseurojen liikennetoimikunnan puheenjohtajan Pekka Lahtisen mukaan vilkkaimmat tuloajat ovat keskiviikkona 24.6 ja torstaina 25.6 kello 16-24 välillä. Vilkkainta lähtöliikenne on sunnuntaina 28.6 iltapäivästä alkaen sekä maanantaina 29.6. koko päivän.

Näiden lisäksi tapahtumaan saapuu noin 3000 päiväkävijää. Isoja kokouksia pidetään jäähallissa perjantaina iltapäivällä ja lauantaiaamuna. Myös nämä aiheuttavat liikennettä.

Järjestäjät kehottavat välttämään erityisesti Vaasanpuistikkoa kaupungin keskustassa.

Väkimäärä on tapahtuman aikana niin suuri, että myös matkapuhelinverkko kuormittuu Suviseura-alueen läheisyydessä.

Suviseurojen viestiliikennetoimikunnan sihteerin Jukka Mäkelän mukaan kaikki matkapuhelinoperaattorit järjestävät alueelle Suviseurojen ajaksi siirrettäviä tukiasemia.

Hätäpuhelut numeron 112 kautta ovat aina etusijalla, ja ne ohittavat muun puhelinliikenteen. Viranomaisliikenne tapahtuu erillisessä Virve-verkossa.