Pahkasika-lehden rahoitusinto kiihtyy – mukana jo yli tuhat tukijaa

Legendaarisen Pahkasika-lehden joukkorahoituksen taustalla on tervolalaislähtöinen Tuomo Ryynänen. Miehen innoittamana toukokuussa aloitettu joukkorahoitustempaus on kerännyt yhteen jo yli tuhat lehden tukijaa ja 79. Pahkasika ilmestyy syksyllä.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Nurmijärvellä nykyisin asuva Tuomo Ryynänen sai alkuvuodesta idean; hän päätti hankkia rahoituksen ja herättää eloon legendaarisen Pahkasika-lehden.

Pitkä poissaolo markkinoilta on selkeästi synnyttänyt kysyntäpatouman lehdelle.

Tuomo Ryynänen

– Sain idean tammikuussa Yle Uutisia seuratessa. Mielestäni uutisaiheet olivat aika absurdeja ja mietin miltä uutiset näyttäisivät huumorilehteen muotoiltuina. Jäin vähän sitten kaipailemaan tälläistä huumorimediaa ja mietin mitä voisin asialle tehdä. Laskeskelin ja mietin sitten, että miten Pahkasika-lehden rahoitus voitaisiin toteuttaa.

Homma ei jäänyt vain ideatasolle vaan Ryynänen otti yhteyttä Pahkasian kustantajaan ja nyt Ryynänen sekä Pahkasika-lehden tekijätiimi ovat hankkineet joukkorauhoituksen avulla kokoon tähän mennessä jo noin 20 000 euroa kun minimitavoite oli 15 000 euroa.

Jo toteutunut summa takaa sen, että 15 vuoden odotuksen jälkeen lokakuussa ilmestyy 79. Pahkasika-lehti. 

Tuomo Ryynänen on uuden Pahkasian joukkorahoituksen idena takana. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Tavoite täyttynyt reilusti

Ryynäsen mukaan aluksi tavoitteena oli saada mukaan 750 henkilöä ja tavoite täyttyi jo kolmessa viikossa. Nyt joukkorahoituksessa on mukana jo yli tuhat Pahkasian ystävää.

– Tämä mielestäni osoittaa, että lehdelle on kysyntää, yleensäkin tälläiselle huumorijulkaisulle. Yleensäkin näin taloudellisesti ankeina aikoina kaivataan sellaista vaihtoehtoista viihdettä mitä Pahkasika kyllä tarjoaa.

– Näkisin että tämä suuri innostus johtuu siitä että lehti on tunnettu ja arvostettu julkaisu ja pitkä poissaolo markkinoilta on selkeästi synnyttänyt kysyntäpatouman lehdelle.

Kynät sauhuavat jo sisältöä

– Tulevassa albumissa on 64 sivua, mutta aineistoa on kasassa jo 100 sivua joten toimitus kärsii jo hieman runsaudenpulasta. Mutta sen voin luvata, että kyllä siellä ne vanhat sankarit on edustettuna.

Joukkorahoitustempaus jatkuu vielä elokuuhun loppuun asti.