1. yle.fi
  2. Uutiset

Immosen poseeraus jakaa perussuomalaisia: "Jotain tästä pitää seurata"

Vuosikymmeniä SMP:ssä ja perussuomalaisissa vaikuttanut ja piirijohtajana Satakunnassa toiminut Seppo Toriseva sanoo ihmettelevänsä kansanedustaja Olli Immosen (ps.) poseerausta äärioikeistolaisten ainesten kanssa. Toriseva sanoo, että puolue ja eduskuntaryhmä eivät voi painaa tapausta villasella.

politiikka
Perussuomalaisten Satakunnan piirin puheenjohtaja Seppo Toriseva.
Jari Pelkonen / Yle

Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen poseeraus kansallissosialistien kanssa herättää puolueessa erilaisia näkemyksiä.

Immonen jakoi tiistaina Facebook-sivuillaan kuvan, jossa hän poseeraa yhteiskuvassa muun muassa Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa. Suomen Vastarintaliike kertoo verkkosivuillaan edustavansa kansallissosialistista aatetta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan Immonen osallistui Suomen Sisun järjestämään Eugen Schaumanin muistotilaisuuteen yksityishenkilönä eikä ollut tilaisuudessa perussuomalaisten eduskuntaryhmän edustajana.

Perussuomalaisten ja SMP:n Satakunnan-piirin puheenjohtajana pitkään 80-luvulta 2010-luvulle saakka toiminut Seppo Toriseva sen sijaan on tapauksesta erittäin pahoillaan. Hän vaatii puoluetta puuttumaan kansanedustaja Immosen toimintaan.

Henkilökohtaisesti en voi tätä hyväksyä. Erittäin tuomittavaa.

Seppo Toriseva (ps.)

"En voi hyväksyä"

Seppo Toriseva katsoo, että puolue ei voi painaa tapausta villasella. Hänen mielestään puolueen hyvä maine vaatii ehdottomasti puuttumista asiaan.

– Missään mielessä tämä [Immosen toiminta] ei ole vanhan linjan mukaista. Henkilökohtaisesti en voi tätä hyväksyä. Erittäin tuomittavaa, Toriseva sanoo.

Tiukka linja

Satakunnassa vedettiin Torisevan puheenjohtaja-aikana tiukkaa linjaa puolueen maineelle kolhuja aiheuttaneita henkilöitä kohtaan.

Köyliöläinen kunnanvaltuutettu erotettiin puolueesta hänen esitettyään Facebookissa rasistisia kommentteja. Erottamisratkaisu tehtiin puoluehallituksessa.

Kansanedustajan pitää esiintyä arvokkaasti jokaisessa tilaisuudessa.

Seppo Toriseva (ps.)

– Eduskuntaryhmän pitäisi vähintään ottaa Immonen puhutteluun. Jotain tästä pitää Immoselle seurata, varoitusta ainakin tai tämän luokan rangaistusta. Hän on ollut ääriainesten kanssa tekemisissä, vaikkakin vapaa-ajallaan. Kansanedustajan pitää esiintyä arvokkaasti jokaisessa tilaisuudessa, Toriseva sanoo.

Perussuomalaisten pitkän linjan aktiivi Seppo Toriseva sanoo pitävänsä hyvin ikävänä, että puolueen maine kärsii Immosen toiminnasta.

Lue seuraavaksi