Varas vei kuusi veistosta Turku Biennaalista – museo pyytää apua kaupunkilaisilta

Itäisen Rantakadun puoleiseen muuriin ripustetusta teoksesta varastettiin osia perjantain ja lauantain välisenä yönä. Aboa Vetus & Ars Nova vetoaa kesäyötä Aurajoen rannassa viettäneisiin turkulaisiin, jotta ilkivallan tekijä saataisiin kiinni.

varallisuusrikokset

Kansainvälinen taidenäyttely Turku Biennaali joutui ilkivallan kohteeksi viikonloppuna.

Itäisen Rantakadun puoleiseen muuriin ripustetusta taideteoksesta revittiin irti ja varastettiin kuusi veistosfiguuria perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Kyse oli saksalaisen Ottmar Hörlin teoksesta. Kaikkiaan muurissa oli 23 veistoshahmoa, mutta loputkin hahmot otettiin pois muurista lauantaina.

Aboa Vetus & Ars Nova museo vetoaa kaupunkilaisiin ja pyytää apua ja havaintoja viikonlopun tapahtumista. Museonjohtaja Johanna Lehto-Vahtera sekä asiamies Ari Valkki Matti Koivurinnan säätiöstä kirjoittavat tapauksesta museon verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Viime perjantai-ilta ja sitä seurannut yö oli kaunis ja jokiranta täynnä ihmisiä. Toivottavasti joku museon lähistöllä olleista näki tihutyön ja ottaa museoon yhteyttä, Lehto-Vahtera ja Valkki kirjoittavat.

Veistokset ovat muovia, joten joen pohjasta niitä tuskin löytää.

– Turku on kulttuurikaupunki, jossa sekä kaupunki että monet yksityiset toimijat ovat tehneet ja tekevät jatkuvasti töitä sen eteen että rakastettu jokiranta, puistot ja koko kaupunkitila olisivat kaupunkilaisten olohuone. Tämä ei kuitenkaan kaikille sovi, vaan Kirjastosillan lasisäleitä tuhotaan, Teatterisillan kevätnarsisseja varastetaan, Lehto-Vahtera ja Valkki kirjoittavat.