Saksan korkein oikeus kielsi tuomareita lähettämästä tekstiviestejä istunnon aikana

Saksan korkein oikeus on päättänyt antaa uusintaoikeudenkäynnin kahdelle miehelle, joiden oikeudenkäynnin tuomari lähetti tekstiviestejä oikeudenkäynnin aikana.

Ulkomaat

Saksan korkein oikeus on kieltänyt tuomareita lähettämästä tekstiviestejä oikeudenkäynnin aikana. Oikeus myönsi kahdelle veitsitappeluun osallistumisesta syytetylle miehelle uusintaoikeudenkäynnin, koska näiden oikeudenkäynnin tuomari oli lähettänyt tekstiviestejä erään todistajanlausunnon aikana.

Korkeimman oikeuden mukaan "jopa tällaisena loputtoman mobiililaitteiden ja internetin käytön aikana tuomarin on annettava täysi huomio oikeudenkäynnille".

Frankfurtin paikallisoikeudessa pidetyssä oikeudenistunnossa tuomari oli tarkistanut kännykkänsä useaan kertaan kymmenen minuutin todistajanlausunnon aikana ja lähettänyt kaksi viestiä lapsenvahdille oikeudenkäynnin venymisestä.

Korkeimman oikeuden mukaan "kännykät eivät kuulu oikeussaliin, ja sääntö koskee sekä yleisöä, lakimiehiä että tietysti tuomareita".

Korkein oikeus neuvoi tuomaria julistamaan tauon, jos hänen olisi hoidettava kiireellisiä asioita kesken oikeudenkäynnin.

Lähteet: AFP