Suklaavanukkaassa homeinen laastariyllätys

Arla selvittää laastaritapauksen. Yhtiön mukaan vieraiden esineiden joutuminen pakkauksiin pitäisi olla mahdotonta.

Kotimaa
Vanukas ja laastari
Emmi Hertteli

Herttelin perheen välipala keskeytyi ikävästi keskiviikkona iltapäivällä, kun 4-vuotiaan tyttären suklaavanukkaasta löytyi homeinen laastari, perheen äiti kertoo.

Laukaassa asuva Emmi Hertteli oli normaaliin tapaan lastensa kanssa välipalalla, kun tytär yllättäen sylki suklaavanukasta ulos ja kertoi saaneensa suuhunsa jotain outoa. Lähempi tarkastelu osoitti, että vanukkaan seasta löytyi pyöreä laastari, jonka keskiosa näytti olevan homeessa.

Vanukas oli Arlan Powercow-merkkinen suklaavanukas ja tytär ehti syödä sitä puoli purkkia.

Emmi Hertteli jakoi kuvan sosiaalisessa mediassa ja on illan mittaan pohdiskellut ystävineen mm. sitä, että onneksi laastari ei mennyt tytön kurkkuun. Toinen huolta aiheuttava asia on toki laastarissa mahdollisesti olevat eritteet tai se, jos kyseessä olikin nikotiinilaastari.

Emmi Hertteli teki välittömästi Arlalle reklamaation ja säilöi tuotteen myöhempää tutkimusta varten.

– Missäköhän vaiheessa tuotantoprosessia laastari on voinut livahtaa vanukkaaseen mukaan - ja onkohan se voinut saastuttaa koko erän? Hertteli pohtii.

Arlan viestinnästä kerrotaan Yle Uutisille, että vieraiden esineiden joutuminen pakkauksiin pitäisi olla mahdotonta, sillä tuotantolinjat ovat suljettuja pakkaamiseen asti.

Arla Suomen viestintäjohtaja Outi Fagerlund sanoo, että Arla selvittää laastaritapauksen.

Powercow-suklaavanukkaat valmistetaan Arlan tehtaalla Sipoossa.

Korjaus 17.6. klo 22.05: Arla korjaa: Powercow-vanukkaat valmistetaan Sipoossa, ei Tanskassa.