Vaalirahoitusilmoituksen tehnyt toistaiseksi 3 eteläsavolaista kansanedustajaa

Kaikkien kansanedustajien sekä varaedustajiksi valittujen on jätettävä ilmoitus viimeistään ensi maanantaina.

Kampanja-/vaalirahoitus
Steleitä, kolikko.
Derrick Frilund / Yle

Eteläsavolaisista kansanedustajista vain muutama on tehnyt ilmoituksen vaalirahoituksestaan. Kaikkien kansanedustajien sekä varaedustajiksi valittujen on jätettävä ilmoitus viimeistään ensi maanantaina.

Torstaihin mennessä vaalirahoituksensa olivat ilmoittaneet Lenita Toivakka (kok.), Kaj Turunen (ps.) sekä Heli Järvinen (vihr.).

Tähän mennessä mittavin kampanja eteläsavolaisista kansanedustajista on ollut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Toivakalla, joka käytti vaaleihin 49 865 euroa. Toivakan vaalirahoituksesta suurin osa, yhteensä 22 777 euroa on tullut tukena yrityksiltä. Ainut yli 1 500 euron tukija on Toivakan mies yrittäjä Jukka Toivakka, joka on tukenut vaimoaan 6 000 eurolla.

Perussuomalaisten Turunen käytti kansanedustajapaikkansa uusimiseen 22 273 euroa, joista 10 993 euroa on ilmoituksen mukaan Turusen omia rahoja.

Vihreiden Järvinen käytti kevään vaaleihin 32 934 euroa. Vaalirahoitusilmoituksen mukaan lähes koko potti, 28 501 euroa on tullut Järvisen omasta pussista.

Jari Leppä (kesk.) sekä Hanna Kosonen (kesk.) ovat jättäneet aiemmin keväällä ennakkosuunnitelman vaalirahoituksestaan, mutta eivät varsinaista vaalirahoitusilmoitusta.

Satu Taavitsainen (sd.) sekä Antti Häkkänen (kok.) eivät ole tehneet vaalirahoituksestaan ennakkoilmoitusta eivätkä toistaiseksi myöskään varsinaista vaalirahoitusilmoitusta.