Lempäälän murha tehtiin retkikirveellä ja ilmakiväärillä

Riita johti henkirikokseen, jonka peittelystä ja tekijän suojelusta epäillään kolmea nuorta miestä. Murhasta epäilty on 25-vuotias.

Kotimaa

64-vuotias mies kuoli väkivaltaisesti Lempäälän Kuljussa tiistaina 9. kesäkuuta pian puolen yön jälkeen. Poliisi on selvittänyt edeltäneen illan ja yön tapahtumia sekä tavoittanut kaikki tapahtumiin liittyneet nuoret miehet.

Neljäs, hetken aikaa kateissa ollut mies saatiin kiinni Tampereella maanantaina. Häntä epäillään murhaajan suojelemisesta. Viime viikolla poliisi otti kiinni kolme miestä, joista yhtä epäillään murhasta ja kahta rikoksen tekijän suojelusta.

– Tässä on pyritty suojelemaan rikoksen tekijää ja hävittämään todisteita, tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi Sisä-Suomen poliisista kertoi aiemmin. Tänään torstaina rikoskomisario Pasi Nieminen täsmentää, että kyse on siivousvälineiden ja vaatteiden hävittämisestä, eikä esimerkiksi ruumiin kätkemisestä.

Vangittuna on enää murhasta epäilty 25-vuotias mies. Hän on myöntänyt teon kuulusteluissa.

Henkirikos alkoi selvitä, kun murhasta epäillyn äiti otti poliisiin yhteyttä. Epäilty oli kertonut äidilleen tapahtumista.

Uhri ja henkirikoksesta epäilty olivat menneet epäillyn asuntoon jatkamaan iltaa 8. kesäkuuta. Murha tehtiin retkikirveellä ja ilmakiväärillä pian puolen yön jälkeen. Henkirikosta edelsi epäillyn ja uhrin välille syntynyt riita.

Lempäälän Kuljussa sijaitsevassa omakotitalossa oli rikoksen tekohetkellä paikalla myös yksi tekijän suojelusta epäilty mies. Kaksi muuta tulivat paikalle myöhemmin.

Poliisi jatkaa mm. teknistä tutkintaa, mutta pitää rikosta pääosin selvitettynä.