Suurin osa syytteistä nurin suuressa Cannonball-oikeusjutussa

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on hylännyt syytteet törkeistä alkoholirikoksista ja järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Syytettyinä oli lähes 30 henkilöä, joilla on ollut kytköksiä Cannonball-moottoripyöräkerhoon tai toiseen rikolliseksi epäiltyyn yhdistykseen. Kuusi heistä sai tuomion.

Kotimaa
liivit
Päijät-Hämeen poliisi

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut juhannusaaton aattona tuomionsa isossa Cannonball-oikeusjutussa. Syytettyjä oli lähemmäs 30, mutta tuomion sai vain kuusi ihmistä.

Juttuun liittyi monenlaisia rikosnimikkeitä. Yhtenä juonteena rikosvyyhdissä on ollut Cannonball MC Heinolan kerhotiloissa tapahtunut alkoholimyynti. Syyttäjä vaati rangaistusta osalle syytetyistä myös järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta.

Syytettyjä oli alun perin 29, mutta heistä yhtä ei ole saatu oikeuden eteen. 28 henkilöstä kuusi sai tuomion, muiden kohdalla syytteet hylättiin näytön puutteen vuoksi.

Rikollisryhmän toimintaan osallistumista ja alkoholirikoksia koskevat syytteet kaatuivat oikeudessa. Hylättyjen syytteiden joukossa oli myös veropetoksia.

Tuomittujen kuuden miehen kohdalla rikosnimikkeinä oli muun muassa ampuma-aserikoksia ja huumerikoksia. Osa tuomituista sai ehdotonta vankeutta ja osa ehdollista. Yksi tuomittiin sakkoihin.

Syyttäjän vaatimuksiin kuului myös Bridge City Custom -nimisen yhdistyksen lakkauttaminen sillä perusteella, että yhdistys olisi perustettu Cannonball MC:n käyttöön rikollisia tarkoituksia varten. Käräjäoikeus hylkäsi lakkautusvaatimuksen.