Autoilijat ryhtyivät taistoon punaisten kivien puolesta – maalaria arvaillaan: "Venäjän armeija"

Uutinen E18-tien varteen maalatuista punaisista kivistä sai aikaan vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Kritiikkiä sataa Liikenneviraston niskaan. Autoilijat eivät ymmärrä, millä logiikalla kivet häiritsevät liikennettä.

Oikealla näkyvä pikkukivi on muuttunut punaiseksi ihan äskettäin. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

E18-tien varressa nököttävien punaisten kivien säilyttämisen puolesta on laadittu vetoomus (siirryt toiseen palveluun) adressit.com-palveluun. Adressiin on kirjoittanut tähän mennessä nimensä parisataa ihmistä.

Tarkkasilmäiset ovat huomanneet, että kivien maalaaja ei ole lopettanut työtään. Pyhtään kohdalle Kotkasta Helsinkiin päin mentäessä on ilmestynyt uusi punainen kivi ihan hiljattain.

Yle kertoi keskiviikkona, että Liikennevirasto on huolissaan punaisten kivien aiheuttamasta turvallisuusriskistä E18-tiellä Kotkan ja Helsingin välillä. Sen mukaan autoilijoiden keskittyminen ajamiseen voi herpaantua, jos huomio kiinnittyy punaisiksi maalattuihin kiviin tien varrella.

Uutinen levisi sosiaalisessa mediassa ja sai aikaan vilkkaan keskustelun. Autoilijat pitävät kiviä tervetulleena piristyksenä harmaaseen maisemaan.

Ne maalatut kivet ovat oikein kivoja ja piristää maisemaa aivan upeasti!

Ihmiset voisi aktivoitua joka puolella Suomea ja tehdä noille masentaville tieosuuksille jotain vastaavaa. Ei kaiken tarvi olla harmaata.

Eilen viimeksi nautittiin noista väripilkuista ja haaveiltiin samalla, että joku kävisi maalaamassa meluaitoihin auringonkukkia, silmän iloa tylsille moottoritieosuuksille. Toistaiseksi ilman kolareita ollaan selvitty.

Entä vilkkuvat mainostaulut?

Liikenneviraston asenne saa kommenteissa melkoista irvailua osakseen.

Voi ei. Juuri kun Liikennevirastossa oli niin mukavaa ja kaikki hyvin, ja Perttikin oli tuomassa viinereitä töihin. Ja sitten joku vandaali pilaa kaiken.

Mua haittaa ajorytmiä vaarantavat punaiset valot, jotka vielä vaihtuvat välillä keltaiseksi ja vihreäksi! Ainut oikea reaktio tälle on ryhtyä maalaamaan Turun tien varressa kiviä vihreäksi, Tampereen tien varressa siniseksi ja Lahden tien varressa keltaiseksi.

Kyllä on virkamiehellä isot huolenaiheet taas kerran. Onneksi meillä on hyvinvointivaltio suojelemassa tyhmiä hallintoalamaisia maalatuilta kiviltä...

Millä tavalla nuo vaarantavat mitään? Eivät ole tien lähelläkään, ja tehty paremmin näkyviksi? Emme me niin tolloja suu auki -tuijottelijoita ole kuin liikennevirasto luulee. Trafia eivät huoleta tienposkella vilkkuvat mainostaulut, jotka pukkaavat liikkuvaa kuvaa? Sen sijaan kivi pitäisi kieltää.

Autoilijoita ihmetyttää etenkin se, miksi teiden varsiin kuitenkin rakennetaan mainostauluja, joissa pyörii jopa liikkuvaa kuvaa.

Punainen kivi ei kyllä vaaranna liikennettä. Nuo isot mainosscreenit tien vierellä, joissa on tosi voimakasta valoa (talvella paha) ja kuvia vilisee koko ajan.... NE ovat vasta vaarallisia!!

Trafia eivät huoleta tienposkella vilkkuvat mainostaulut, jotka pukkaavat liikkuvaa kuvaa? Sen sijaan kivi pitäisi kieltää...

Eikö tuolla logiikalla pitäisi rakentaa ainakin parimetriset betoniaidat joka paikkaan teiden laidalle, ettei vaan mistään näy mitään mikä voisi autoilijoiden keskittymistä häiritä?

Asialla Putin ja joukot?

Myös kivien maalaajasta on esitetty veikkauksia. Suurin osa arvauksista liittyy politiikkaan.

Varmaan samanhenkinen kuin se heppu, joka maalasi Leninin patsasta punaiseksi muinoin Kotkassa. Hienoa!

Joku kommunisti varmaan. Nyt vihreät ja kokkarit liikkeelle, että saadaan sekaan muitakin värejä.

Venäjän armeija merkitsee kiintopisteitä E18 tien varrelle.

Oisko vasemmiston piilomainontaa.

Kuka tunnustaa? Duunarit, STTK, demarit, vasemmisto?

Itävaltalaistaiteilija Ona B tekee juuri tuonvärisiä tilateoksia mm. New Yorkin Keskuspuistoon ja Alppien rinteille. Hän on kyllä nyt kotimaassaan ja käyttää yleensä kierrätyspuuta, ei kiviä.