Teetkö sinäkin klassisen drinkkimokan? Näillä baarimestarin vinkeillä onnistut

Asiakkaat kysyvät baarimestareilta usein drinkkien reseptejä. Kotona tehty drinkki voi mennä kuitenkin pahasti pieleen. Oululaisen Cocktail Companyn baarimestari valottaa, mihin kotioloissa kannattaa kiinnittää huomiota ja kertoo muun muassa, miten tehdään vesimelonidrinkki.

Kotimaa
Drinkkejä.
Yle

Oululaisen ravintolan Cocktail Companyn baarimestari Jani Rantaeilola paljastaa, mikä on kotona drinkkejä väsäävän yleisin virhe. Moni kotibaarimestari jättää drinkkinsä yleensä liian haaleaksi tai liian lämpimäksi.

– Kuuman juoman pitää olla oikeasti kuuma ja kylmän juoman oikeasti kylmä ja siinä pitää olla paljon jäitä, Rantaeilola sanoo.

– Jos tekee esimerkiksi klassisen orange blossom -drinkin, mihin tulee giniä ja tuorepuristettua appelsiinimehua, lasin pitää olla täynnä jäitä. Muuten se maistuu aika omituiselle.

Eri ainesten suhteita ei kannata myöskään sovellella itse lisäämällä juomaan esimerkiksi enemmän alkoholia kuin resepti määrää.

– Alkoholi ei saa maistua liikaa läpi.

Jos tekee kuuman juoman, kuten Irish coffeen, myös lasin voi lämmittää kuumalla vedellä, baarimestari vinkkaa.

Harva tilaa kaljaa ja kossuvissyä

Ravintolassa ovat jo harvassa ne asiakkaat, jotka tilaavat juomaksi ison kaljan ja kossuvissyn. Nyt kysytään esimerkiksi ginipohjaisia juomia ja itsepuristettuja mehuja.

Myös alkoholittomien juomien valikoima on parantunut takavuosista.

Baarimestari Jani Rantaeilola kertoo, että mehulingolla pystyy moneen. Lisäksi erilaisia drinkkeihin lisättäviä makusiirappeja on suhteellisen helppo tehdä itse.

– Esimerkiksi vesimelonikausi on nyt hyvä ja vaikkapa basilikasiirapin voi valmistaa sekoittamalla saman verran kuumaa vettä ja sokeria. Tämä liotetaan ja laitetaan vaikkapa puntti basilikaa joukkoon ja makusiirappi on vuorokaudessa valmista, Rantaeilola vinkkaa.

Juhannusjuhlien jälkeiseen aamuun voi mehulingossa pyöräyttää vaikkapa piristävän, alkoholittoman mehudrinkin: baarimestarin suosikki on resepti, johon tulee porkkanamehua, limettimehua ja aavistus makusiirappia.