Soutu-uistelu ei ole pelkästään ammattilaisille – suurin kala voittaa

Juhannusta voi viettää myös kilpailuhenkisesti kalastaen. Sotkamon Vuokatissa järjestettävä FishKatti päätti madaltaa osallistumiskynnystä muuttamalla sääntöjä.

kalat
Kalastajia Särkisellä
Antti Harju

Kuudetta kertaa järjestettävä FishKatti-kalastuskisan palkitsemisessa on tehty muutos. Tänä vuonna pääpalkinnon voittaa suurimman kalan pyydystänyt venekunta, aiemmin palkinnon on saanut suurimman yhteistuloksen saalistanut venekunta.

– Jo vuosien ajan olemme hioneet tätä mallia, nyt päätimme toteuttaa sen. Kalan paino korjataan painokertoimella, eli esimerkiksi kiloinen kirjolohi vastaa kolmen kilon haukea. Nyt kynnys osallistua kisaan on matalampi, kun kuka tahansa voi pyydystää suurimman kalan. Kun aiemmin piti pyytää paljon kalaa, se antoi etulyöntiaseman "ammattilaisille", kilpailunjohtaja Antti Harju mainitsee.

Palkitsemisen lisäksi uutena asiana 20. päivä järjestettävän soutu-uistelukilpailun yhteydessä pidetään Rantaonki-FishKatti, joka on suunnattu lapsille ja nuorille. Rantaonkikilpailussa ei ole osanottomaksua ja kaikki kilpailijat palkitaan.

Kalastusalueena toimii keskellä Vuokattia sijaitseva Särkinen, kilpailukeskus on Kammi Vuokatinhovin rannassa. Kalastusmatkailuyritys Troplan Fishing Adventuresin ja kalastusseura Hillside Anglers ry:n järjestämään tapahtumaan odotetaan noin 35–40 venekuntaa.

– Osallistujien määrä on täysin kiinni kelistä. Yhdessä venekunnassa on 2–3 henkilöä, joten noin 100 osallistujaa on odotettavissa. Rantaonki-FishKatin osallistujamäärä tulee olemaan täysi yllätys. Luulen, että joitakin kymmeniä lapsia ja nuoria osallistuu kisaan, Harju kertoo.