Ydinvoimala-alueen rakentaminen jatkuu – Fennovoima sopi miljoonaurakasta

Pyhäjoen Hanhikivenniemelle ydinvoimalaa suunnitteleva Fennovoima sopi torstaina kahdeksan miljoonan euron urakasta Graniittirakennus Kallion kanssa muun muassa laitosalueen, työpaikka-alueen ja muiden alueiden maa- ja tienrakennustöistä.

talous
Pyhäjoen ydinvoimalan tietyömaa.
Pyhäjoen ydinvoimalan tietyömaa.Yle

Infraurakointiin keskittyvä Graniittirakennus Kallio ja Fennovoima solmivat keskiviikkona urakkasopimuksen, johon kuuluvat suunnitellun ydinvoimala-alueen, työpaikka-alueen sekä majoituskylän maa- ja tienrakennustyöt.

Urakkaan kuuluvat myös vesi- ja talousviemäriputkistojen ja sähkökaapeleiden suojaputkien sekä pysäköintialueiden rakentaminen.

Sopimus on arvoltaan kahdeksan miljoonaa euroa. Suunnittelu on tarkoitus aloittaa jo kesäkuussa ja rakentaminen heinäkuussa.

Urakan on määrä olla valmis syyskuuhun 2016 mennessä.

Alan suurimmaksi yksityiseksi toimijaksi itseään kutsuvalla Graniittirakennus Kalliolla on toimipisteet Oulunsalossa, Vantaalla ja Jyväskylässä.

Fennovoiman mukaan laitospaikalle Hanhikivenniemelle johtava yhdystie on työmatkaliikenteen käytössä heinäkuuhun mennessä. Myös laitosalueen kahdeksan kilometrin aitaurakka etenee.