Satakunnan Työ etsii jatkomahdollisuuksia – laajentumassa Varsinais-Suomeen?

Kansan Uutiset Oy lopettaa vasemmistoliiton satakuntalaisen äänenkannattajan julkaisun vuodenvaihteessa. Satakunnan ja Varsinais-Suomen vasemmistoliittolaiset suunnittelevat nyt lehden levikkialueen kasvattamista, jotta julkaisua voitaisiin jatkaa omin voimin.

media
Pöydällä Satakunnan Työ -lehti.
Antti Laakso / Yle

Vasemmistoliiton aktiivit suunnittelevat Satakunnan Työn toiminnan jatkamista koko Lounais-Suomen työväenlehtenä.

Kansan Uutiset Oy päätti toukokuussa, että se lopettaa Satakunnan Työn julkaisemisen vuodenvaihteessa. Syynä on puolueen lehtitukien väheneminen vaalitappion takia.

Neuvotteluja käyty

Satakuntalaiset ja varsinaissuomalaiset vasemmistoliittolaiset ovat käyneet neuvotteluja lehden toiminnan jatkamisesta omin voimin. Satakunnan vasemmistoliiton toiminnanjohtaja Kari Kuisti kertoo, että tällä hetkellä tutkitaan lehden alueen laajentamisesta.

– Keskustelut ovat alkuvaiheessa, mutta ajatus on, että lehteä tehtäisiin jatkossa sekä Porissa että Turussa. Näin voitaisiin saada lisää tilaajia myös Varsinais-Suomesta, Kuisti sanoo.

Kuisti korostaa, että Satakunnan Työ on tullut toimeen varsin hyvin tilaaja- ja mainosrahoillaan. Tarkoitus olisi saada nykyiset mainostajat pysymään ja kerätä Varsinais-Suomesta tilaajien lisäksi myös mainostajia.

Ajatus on, että lehteä tehtäisiin jatkossa sekä Porissa että Turussa.

Toiminnanjohtaja Kari Kuisti

Varsinais-Suomessa ei omaa lehteä

Varsinais-Suomessa ei ole ollut omaa vakituisesti viikoittain ilmestynyttä vasemmistolehteä vuoden 1969 jälkeen. Tuolloin Turussa lopetti ilmestymisensä vasemmistoliiton edeltäjän SKDL:n äänenkannattaja Uusi Päivä -lehti.

Uusi Päivä kaatui SKP:n puolueriitoihin, koska Varsinais-Suomen kommunistit olivat vahvasti vähemmistöläisiä ja Uusi Päivä edusti puolueriidan enemmistöläistä osapuolta. Vähemmistöläiset siirtyivät tuolloin Tiedonantajan tilaajiksi.

Nimi vielä pohtimatta

Kuistin mukaan keskusteluissa ei ole vielä käsitelty esimerkiksi lehden nimiasiaa.

Satakunnan Työ on ilmestynyt Porissa 40-luvulta saakka. Aivan aluksi sodan jälkeisinä vuosina lehti ilmestyi Satakunnan ja Tampereen seudun yhteisenä Hämeen–Satakunnan Yhteistyö -lehtenä.

Satakunnan Työ oli pitkään oman kustannusyhtiön julkaisema lehti, mutta se siirtyi Kansan Uutisten julkaisemaksi runsas vuosikymmen sitten. Samalla lehden ilmestymiskerrat vähenivät ja toimitusta supistettiin merkittävästi.