1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Etelä-Carolinan ampuja tunnistettiin

Poliisi on tunnistanut miehen, joka ampui yhdeksän ihmistä eteläcarolinalaisessa kirkossa keskiviikkoiltana. Aiemmin torstaina liittovaltion viranomaiset sanoivat tutkivansa tapausta viharikoksena.

Charlestonin poliisilaitos julkaisi 18. kesäkuuta valvontakameran kuvia epäillystä ampujasta. Kuva: Charlestonin poliisilaitos / EPA

Poliisi on tunnistanut miehen, joka ampui yhdeksän ihmistä eteläcarolinalaisessa kirkossa keskiviikkoiltana. 21-vuotiaan miehen setä tunnisti tämän poliisin julkaisemasta valokuvasta.

Poliisi oli torstaiaamuna julkaissut valvontakameran kuvia epäillystä. Epäilty mies oli istunut Charlestonin kaupungissa sijaitsevassa kirkossa rukoushetken aikana tunnin ajan, ennen kuin oli avannut tulen.

Poliisit saapuivat myöhemmin ampumisista epäillyn miehen äidin talolle. Ampumisista epäillyn miehen setä sanoi tämän saaneen aseen syntymäpäivälahjaksi huhtikuussa.

Poliisi etsi miestä laajasti kaupungin alueelta jo aiemmin torstaina ja etsinnät jatkuvat tunnistuksen jälkeen. Poliisi uskoo, ettei mies ole poistunut kaupungista, mutta tietoja hänestä ja todennäköisestä pakoautosta levitettiin silti ympäri maata.

Kirkko oli afrikkalaisamerikkalaisten seurakunnan käytössä. Liittovaltion viranomaiset sanoivat aiemmin torstaina, että tapausta tutkitaan viharikoksena.

Uutistoimisto Reutersin mukaan epäiltyä on aiemmin syytetty pienistä rikoksista.