Saksalaislehti: Nokia suunnittelee paluuta kännykkäbisnekseen

Toimitusjohtaja Surin mukaan Nokia etsii sopivia kumppaneita.

talous
Nokia Lumia 920 -puhelin kädessä.
Ole Spata / EPA

Saksalaisen Manager Magazin -talouslehden mukaan Nokia miettii tosissaan paluuta kännykkämarkkinoille. Toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoo lehden haastattelussa, että Nokia etsii sopivaa yhteistyökumppania aikaisintaan 2016 toisella vuosipuoliskolla alkavaan kännykkätuotantoon.

Microsoftin kanssa tekemänsä sopimuksen mukaan Nokian on pysyteltävä poissa kännykkämarkkinoilta ainakin siihen saakka. Sen jälkeen Nokia-nimeä saa käyttää jälleen matkapuhelimissa. Nokia myi kännykkäliiketoimintansa Microsoftille vuonna 2013.

Surin mukaan Nokia haastaisi Microsoftin kännykkämarkkinoilla toimimalla samaan tapaan kuin tablettien kanssa eli Nokia keskittyisi kännyköiden suunnitteluun ja antaisi niiden lisenssin toisen yhtiön käyttöön. Nokian tablettilisenssi on taiwanilaisella Foxconnilla.

Manager Magazin kertoo lisäksi Nokian ja Alcatel-Lucentin fuusiosuunnitelmista sekä Nokian aikeista myydä digitaalinen Here-karttapalvelunsa.

Ostajaehdokkaiden joukossa ovat muun muassa suuret saksalaiset ajoneuvojen valmistajat BMW, Audi ja Daimler. Suri ei lupaa heille erikoiskohtelua.

– Jokainen, joka voi pidemmällä tähtäimellä tehdä palvelulla paremmin kauppaa, voi olla hyvä ostaja, Suri sanoo haastattelussa.

Kännykkäsuunnitelmista kertoi ensimmäisenä Suomessa Kauppalehti.