Järjestö julkaisi käyttäjädatan suojelemista koskevan raportin: WhatsApp hännillä

Electronic Frontier Foundation (EFF) on julkaissut vuosiraporttinsa, jossa arvioidaan yhtiöiden käytäntöjä hallituksen tietopyyntöjen näkökulmasta. Järjestö kuvailee tehtävänsä olevan puolustaa kansalaisoikeuksia digitaalisessa maailmassa.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa päämajaansa pitävä Electronic Frontier Foundation -järjestö on julkaissut vuosiraporttinsa, jossa yhtiöitä arvioidaan käyttäjädatan puolustamisen näkökulmasta koskien hallituksen tietopyyntöjä.

Parhaimmat viiden tähden arviot Kuka turvaa selustasi? Datasi suojeleminen hallituksen pyynnöiltä -raportissa saivat muun muassa Apple, Dropbox ja Yahoo, kun taas pohjalla arvioinnissa ovat WhatsApp ja AT&T, jotka molemmat saivat vain yhden tähden.

Raportista uutisoivat muun muassa The Guardian (siirryt toiseen palveluun) -lehti ja The Next Web (siirryt toiseen palveluun) -verkkosivusto.

Yhtiöitä arvioitiin viiden kriteerin perusteella: noudattaa alalla hyväksyttyjä parhaita käytäntöjä, kertoo käyttäjille hallituksen tietopyynnöistä, tuo esiin datan säilyttämiseen liittyvät käytännöt, tuo ilmi hallituksen sisällönpoistopyynnöt ja viidentenä on käyttäjäystävällinen julkisuuskäytäntö.

WhatsAppia ja AT&T:tä ei voitu arvioida yhdessä viidestä kategoriasta.

EFF on voittoa tavoittelematon järjestö, joka kertoo puolustavansa kansalaisoikeuksia digitaalisessa maailmassa.