Jos ei ihan helteitä, niin ainakin kesäisiä lämpötiloja mitattu

Lämpimintä on juhannusaattona ollut Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Myös viikonloppuna lämpömittari kohoaa osassa maata yli 20 asteeseen, lämpimintä on edelleen maan kaakkois- ja itäosissa.

Kotimaa
sääkartta
Yle Uutisgrafiikka

Kesäisiä lämpötilalukemia on juhannusaattona mitattu muun muassa Kaakkois- ja Itä-Suomessa, jossa mittari on paikoin kivunnut yli 20 asteen.

– Myös Meri-Lapissa on päästy lähellä 20 astetta ja aivan maan eteläisimmissä osissa on myös ollut lämmintä, niillä alueilla, jonne sadekuurot eivät ole osuneet, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Kaikista sateisinta ja myös koleaa on Huutosen mukaan ollut Varsinais-Suomi – Satakunta-akselilta Jyväskylän pohjoispuolelta Kainuuseen. Myöskään Itä-Lapissa ei sateilta ole säästytty.

– Sateisilla alueilla lämpötilat ovat jääneet lähelle 10 astetta, Huutonen kertoo.

– Sadekuurot ovat luonteeltaan paikallisia, mutta välillä aika kovia. Pohjois-Karjalassa ja Lapissa on lisäksi paikoin ukkostanut.

Myös viikonloppuna lämpötila kohoaa osassa maata yli 20 asteen, kaikista lämpimintä on edelleen idässä ja kaakossa. Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Kainuussa on myös laajalti aurinkoista. Sadekuuroja saadaan eniten maan etelä- ja keskiosissa.